سنجش اثرات زمان استفاده از کود نیتروژنه و اختلاط باریک برگ کش ها بر کنترل یولاف وحشی، عملکرد و اجزای عملکرد گندم در شرایط جوی شهرستان اهواز

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 617

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_148

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

با توجه به اهمیت کشت گندم در مزارع استان خوزستان و خسارت رسانی یولاف وحشی به تمامی این مزارع، بدین منظور آزمایشی به صورت طرح کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی و در چهار تکرار در منطقه گبیر از توابع شهرستان اهواز در سال زراعی 90-1389 اجراء گردید. دو فاکتور اصلی و فرعی کود نیتروژن و اختلاط علف کش جهت بررسی مدنظر قرار گرفت. فاکتور کود نیتروژن شامل دو زمان کودپاشی یکی 10 روز پس از سمپاشی و دیگری 15 روز پس از سمپاشی و فاکتور علف کش شامل 1. تراکسوز (1 لیتر در هکتار)، 2. آونج (4 لیتر در هکتار)، 3. سافیکس بی دبلیو (3 لیتر در هکتار)، 4. آونج + تراکسوز و 5. آونج + سافیکس بی دبلیو 6. سافیکس بی دبلیو + تراکسوز 7. شاهد با کنترل 8. شاهد بدون کنترل که در 4 تکرار می باشد و در مجموع 64 کرت ایجاد شد. نتایج نشان داد که در رژیم کودپاشی 10 روز پس از سمپاشی به لحاظ کنترل یولاف وحشی نسبت به شاهد بدون کنترل تیمار اختلاط سافیکس بی دبلیو و آونج تفاوت معنی داری در سطح 1 و 5 درصد داشته و توانسته علف هرز مذکور را بین 89 تا 98 درصد کنترل نماید و همچنین بالاترین عملکرد گندم مربوط به تیمار اختلاط علفکش سافیکس بی دبلیو و آونج در رژیم کودپاشی 10 روز پس از سمپاشی 3950 کیلوگرم در هکتار بوده که نسبت به سایر تیمارها در سطح 1 و 5 درصد دارای اختلاف معنی داری می باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محمدحسین طبیب

کارشناس مسئول مدیریت حفظ نباتات استان خوزستان

مریم دلفی

ناظر حفظ نباتات خوزستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آئین، 1. 1382. عیین علف هایهرز مزارع سیب زمینی و ...
  • پورآذر، ر. م. م.ع. باغستانی، ح. م. علیزاده و م. ...
  • راوسون. . ام. و گومز مک فرسون. _ 1386. مزرعه ...
  • زند. ا و م.ع. باغستانی. 1381. مقاومت علف های هرز ...
  • نادری، ا . و هاشمی دزفولی، ع، 379. مطالعه همبستگی ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Montazeri.M., E. Zand and M. A. Baghestani. 2005. Weed and ...
  • Martin, J. G. and Loonard, W. H., Stamp. D. L. ...
  • Tonio, S. D., M. N. korejo. 2006. Studies indigenous and ...
  • نمایش کامل مراجع