مقایسه ی کاربرد علفکش ای پی تی سی هربیگیشن و روش های رایج مبارزه پیش رویشی با علف هرز پنیرک (Malva parviflora) در مزارع کشت جدید نیشکر

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 719

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_164

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی کارایی مصرف علفکش ای پی تی سی به روش هربیگیشن و مقایسه آن با دیگر روش های معمول و اثر علفکش های پیش رویشی و روش مبارزه مکانیکی معمول، بر تراکم و وزن خشک علف هرز پنیرک در مزارع نیشکر، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1391 در مزرعه تازه کشت نیشکر در واحد دیمچه ی شرکت کشت و صنعت نیشکر کارون اجرا شد. فاکتورهای اصلی شامل روش 1) هربیگیشن با آب اول 2) هربیگیشن با آب اول و سوم 3) استفاده پیش رویشی از علفکش ای پی تی سی و 4) بدون هربیگیشن و فاکتور فرعی کاربرد 1) پیش رویشی علفکش تبوتیورون 2) پیش رویشی دیورون 3) بدون مبارزه و 4) مبارزه مکانیکی به روش هیلینگ آپ به عنوان فاکتورهای فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج تجزیه های آماری نشان داد که اختلاف تیمارها از لحاظ وزن خشک و تراکم علف هرز پنیرک و ارزیابی EWRC در سطح 1 درصد معنی دار بود. تیمارهای کاربرد ارادیکان یکبار و دوبار هربیگیشن نتایج مشابه داشته و در یک گروه آماری قرار گرفتند. در کاربرد پیش رویشی نیز علف کش های تبوتیورون و دیورون هر دو با داشتن حرف مشترک در یک گروه آماری قرار گرفتند و مبارزه مکانیکی در گروه آماری بعدی قرار داشت نتایج مقایسه میانگین اثرات متقابل نشان داد که در تمامی انواع مصرف ای پی تی سی بهمراه کاربرد علف کش های تبوتیورون و دیورون از لحاظ کمترین وزن خشک و کمترین تراکم علف هرز پنیرک و بهترین نتایج ارزیابی مشاهداتی EWRC نتایج مشابه بوده ودر یک گروه آماری قرار گرفته اند بنابراین کاربرد علفکش تبوتیورون و یا دیورون بصورت پیش رویشی در کنترل علف هرز پنیرک موثرتر بود و مصرف ای پی تی سی در کنترل پنیرک بی تاثیر بوده است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

غلام رضائی

کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز و مدرس دانشگاه پیام نور واحد ترکالکی

هوشنگ زارعی

کارشناس ارشد زراعت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عابدین زاده، م و مکوندی، ما، 1386.اثر کاربرد دشیوه پاششی ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Obin S. R. and A.M. Baltazar. 1978. Weed control in ...
  • Ogg. A. G. jr. 1988. Applying herbicide through irrigation system. ...
  • نمایش کامل مراجع