بررسی اثر دزهای کاهش یافته نیکوسولفورون، فورام سولفورون و بنتازون در دو سیستم خاک ورزی رایج و حفاظت شده بر روی عملکرد و اجزای عملکرد ذرت

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 513

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED06_088

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1397

چکیده مقاله:

به منظور تعیین اثر دزهای کاهش یافته علف کش ها بر روی کنترل علف های ذرت در خاک ورزی حفاظتی و مرسوم، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده با سه تکرار و با دو عامل، در سال 1392 در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی مغان اجرا گردید. عامل اول شامل دو نوع خاک ورزی (حداقل خاک ورزی و خاک ورزی مرسوم) و عامل دوم شامل علف کش نیکوسولفورون، فورام سولفورون، بنتازون، نیکوسولفورون + بنتازون، فورام سولفورون + بنتازون در 3 سطح شامل: صفر، 50% و 100% دز توصیه شده بود. نتایج نشان داد که علف کش نیکوسولفورون در دز 100% نسبت به سایر علف کش ها بهتر کنترل نمود. در دزهای 100% علف کش های نیکوسولفورون + فورام سولفورون نیز کنترل خوبی انجام پذیرفت. همچنین در دز 100% علف کش های فورام سولفورون + بنتازون نیز کنترل بهتری نسبت به زمانی که این دو علف کش به صورت جداگانه مورد استفاده قرار می گرفتند به دست آمد. در آخر ضعیف ترین کنترل، مربوط به دز 50% بنتازون بود. استفاده از دزهای کاهش یافته با وجود کاهش خطرات زیست محیطی، کاهش هزینه های سم پاشی و کاهش نگرانی ها کشاورز نسبت به تجمع سموم در خاک و آسیب به کشت ها قبلی از نظر اقتصادی به صرفه نبود و متاسفانه استفاده از دزهای کاهش یافته به دلیل کنترل ضعیف علف های هرز و رشد شدید علف های هرز سبب کاهش عملکرد نهایی ذرت گردید.

نویسندگان

امین اسوار

کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه تهران

حسن علیزاده

استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران

محمد رضا شیری

عضو هییت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

محمد رضا جهانسوز

استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران