اثر تاریخ های تهیه بستر کاشت و کاربرد علف کش بر میران آلودگی ارقام لوبیا چیتی به لوبیا مگس Delia platura Meigen (Dip.,Anthomyiidae)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 469

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED06_177

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1397

چکیده مقاله:

در این مطالعه اثر تاریخ های کاشت لوبیا و کاربرد علف کش بر میزان آلودگی به مگس لوبیا بررسی شد. تحقیق در قالب آزمایش اسپلیت بلوک (استریپ پلات) بر پایه بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار از سال 1390 به مدت دو سال اجرا شد. فاکتور اصلی در 4 سطح شامل تاریخ های کاشت و فاکتور فرعی در 4 سطح شامل کاربرد علف کش (پرسوییت، ترفلان، وجین دستی علف های هرز و شاهد آلوده به علف هرز) و فاکتور فرعی فرعی شامل دو رقم لوبیا چیتی تلاش و لاین cos 16 بود. نتایج نشان داد که بیشترین درصد آلودگی بوته های لوبیا به مگس لوبیا در تاریخ های کاشت سوم و چهارم اتفاق افتاد و تفاوت ارقام تاثیری در شیوع آلودگی به افت نشان نداد. آلودگی پایین تیمارهای فرعی وجین و شاهد به آفت نسبت به تیمارهای علف کشی، این امید را تقویت می نماید که با تعمیق تحقیقات، مدیریت جامع آفات و علف های هرز لوبیا دور از دسترس نمی باشد. میزان آلودگی پایین به آفت در تیمارهای فرعی وجین و شاهد نسبت به تیمارهای علف کشی پرسوییت و ترفلان، دست کم در سال اول تحقیق، چشم انداز امید بخشی برای بررسی تاثیر غیرمستقیم و منفی علف کش های مورد بررسی روی جمعیت دشمنان طبیعی مگس لوبیاست که در تحقیقات تکمیلی روشن می شود.

کلیدواژه ها:

مگس لوبیا ، تاریخ کاشت ، لوبیا چیتی ، کنترل علف های هرز ،

نویسندگان

محمدرحیم معینی

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان

فرشته احمدی

کارشناس اقتصاد کشاورزی

سیدحسین ناظر کاخکی

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان

محمود ملکی

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان