بررسی اثربخشی رشته معماری منظر در احیا فضاهای بی دفاع شهری ایجاد شده ناشی از تغییرات شکلی شهر با رویکرد مدیریت معماری خیابانی

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 337

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRURBAN02_026

تاریخ نمایه سازی: 4 شهریور 1398

چکیده مقاله:

امروزه با رشد شهرها و افزایش مداخلات و سرعت تغییرات در سطح محلات و مناطق شهری، فضاهای ناامنی پدید آمده اند که به دلایل ویژگیهای کالبدی، اجتماعی و عملکردی که دارا هستند، از پتانسیل بالایی برای وقوع جرم برخوردارند. هدف از این پژوهش احیاء فضاهای کور و بی دفاع و تبدیل به نقاط تعامل و مکث با کاربری های فعال میباشد با این رویکرد که نقش و جایگاه معماری منظر را از طریق مدیریت معماری خیابانی در رسیدن به فضاهای پایدار، پویا، زنده و عاری از جرم روشن نماید . این پژوهش از نوع کاربردی است و به روش توصیفی- تحلیلی میباشد. روش گردآوری اطلاعات نیز اسنادی، میدانی، مصاحبه و پرسشنامه است. بر اساس اطلاعات به دست آمده در مطالعات نظری، شاخصهای شناسایی فضاهای بیدفاع تدوین شد. در مراحل بعدی این شاخصها در محدوده مطالعاتی مورد بررسی قرار گرفت و نتیجتا حوزه های بیدفاع شناسایی شدند. این حوزه ها با استفاده از تکنیک ای. اچ. پی اولویت بندی شدند و حوزه های دارای اولویت بر اساس اهداف تحقیق و با توجه به رویکرد معماری خیابانی طراحی شدند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

هاله خدادادی

دانشجو کارشناسی ارشد معماری منظر، گروه مهندسی معماری، دانشکده هنر، دانشگاه آزاد، تهران، تهران جنوب

لیلا کریمی فرد

هیئت علمی گروه مهندسی معماری، دانشکده مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران