مروری براختلال خواندن در کودکان و برخی شاخصه های آن

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 336

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISEPP01_104

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

نارساخوانی یا اختلال خواندن یکی از مشکلات شایع در کودکان است که به دو دسته مشکلات اختصاصی و مشکلات غیراختصاصی تقسیم می شود. عواملی از قبیل آگاهی صرفی، اختلال های هیجانی، افسردگی و آگاهی های والدین در ایجاد و کنترل نارساخوانی موثرند. آگاهی صرفی در مراحل اولیه کسب مهارت خواندن تاثیر اندکی در مولفههای خواندن دارد. ولی ارتباط نارساخوانی با اختلال های هیجانی به وضوح مشخص شده است. به طوری که علائم اختلال های هیجانی می تواند میزان نارساخوانی را شدت بخشد. سه متغیر اضطراب افسردگی، بیش فعالی- پرخاشگری و نارسایی توجه، نقش تعیین کنندهای در پیشبینی نارساخوانی دارند. بنابراین میتوان به متخصصان پیشنهاد کرد که اقدام به طراحی و اجرای برنامه های درمانی ترکیبی موثر برای دانش آموزان نارساخوان همراه با اختلال های هیجانی از جمله اضطراب - افسردگی، بیش فعالی - پرخاشگری و نارسایی توجه کنند. همچنین رویکردهایی از قبیل آموزش گروهی والدین، رویکرد مربوط به آموزش کل زبان، آموزش کل واژه و آموزش راهبردهای فراشناختی، باعث کاهش ناتوانی کودکان در یادگیری و خواندن می شود.

نویسندگان

عفت صالحی کلاته سری

آموزگار مقطع ابتدایی اداره آموزش و پرورش قاین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شهرکی‌پور، ح، کریم‌زاده، ص. و کرامتی، م. (1388). بررسی اثر ...
  • عبداللهی‌حسینی، س. ع. (1386). /ملاء و راه‌های آموزش آن. ...
  • قئمی، ح.، سلیمانی، ز. و دادگر، ه. (1389). بررسی مقایسه ...
  • نمایش کامل مراجع