پنهان نگاری و پنهان یابی متن در/از متن با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی (مطالعه موردی: پنهان یابی کلمات تکرار شده با شباهت ظاهری در قرآن مجید)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 850

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ITCC01_504

تاریخ نمایه سازی: 9 فروردین 1395

چکیده مقاله:

پنهان نگاری یکی از روش های معقول، علمی و منطقی برای تأمین امنیت در نگهداری و تبادل اطلاعات است. درپنهان نگاری و پنهان یابی، اطلاعات محرمانه در رسانه پوششی بترتیب مخفی و شناسایی می شود. ممکن است خداوندمتعال نیز برای انتقال مفاهیم خاصی برای بشر در زمان های مختلف، اطلاعات پنهانی را نیز در محتوای کتاب های آسمانیارسال کرده باشد. رعایت تناسب بین لفظ و معنا در تولید محتوا، ضمن ایجاد نوعی زیبایی در متن، می تواند بیانگر انتقالمفهوم خاصی به مخاطب باشد. با بررسیهایی که درخصوص قرآن کریم از طریق شناسایی برخی از تکرارهای عینی وخاص اجزاء و مشابه های قانون مند آن انجام شده، نمونه های مختلفی مبنی بر احتمال وجود نوعی تناسب بین لفظ و معنادر قرآن تشخیص داده شده است. این نتایج ممکن است نشان دهنده نوعی پنهان نگاری در قرآن باشد که مبنای روشپیشنهادی می باشد. از طرف دیگر، در روش های موجود پنهان نگاری، به روش های مبتنی بر متن در متن کمتر پرداخته شدهاست. برای انجام پنهان نگاری و پنهان یابی متن در متن با استفاده از تکرار تعداد مشخصی از اجزاء تشکیل دهنده متن ومشابه های آن؛ به علت وجود ترکیب های ممکن متعدد، بررسی تمام الگوهای تشابه، کاری زمان بر است. استفاده ازشبکه های عصبی مصنوعی و تشخیص تشابه بین اجزاء متن از طریق این شبکه ها می تواند کارساز بوده و آن را تسریعنماید. در این مقاله ضمن ارائه روشی برای استفاده از این شبکه ها برای انجام پنهان نگاری پنهان یابی، مطالعه موردیدرخصوص تشخیص الگوهای تشابه ظاهری در تکرار تک کلمه های قرآن کریم به عنوان یکی از اجزاء تشکیل دهندهاین کتاب آسمانی انجام شده است. با پیاده سازی یک نمونه برای مطالعه موردی، با یک شبکه عصبی پیش خور دو لایه وآموزش نحوه تشخیص تشابه با داده های قرآنی، نتایجی با صحت حدود 89 درصدی حاصل گردید که امید بکارگیریبیشتر چنین روش هایی را برای اهداف مورد نظر و حتی خاص تر نشان می دهد.

کلیدواژه ها:

پنهان نگاری ، پنهان یابی ، شبکه های عصبی مصنوعی ، قرآن کریم ، تناسب لفظ و معنا

نویسندگان

سیدمحمد زرگر

کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر نرم افزار دانشگاه جامع امام حسین (ع)

علی دلیلی یزدی

دکترای علوم کامپیوتر، عضو هیأت علمی موسسه آموزش عالی بصیر آبیک، موسس و مدیر عامل مرکز پژوهشهای قرآنی نور ولآیت مبین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Mujtaba S. Memon and Asadullal Shah ":A Novel Tex Steganography ...
  • Nanhay Singh, Bhoopesh Singh Bhati, R. S. Raw :DIGITAL IMAGE ...
  • Haider Tarish Haider, Faiq Sabar Baji, Ahmad Saeed Mohammad _ ...
  • _ Masoud Nosrati, Ronak Karimi, Mehdi Hariri _ introduction o ...
  • Gandharba Swain , Saroj Kumar Lanka _ Quick review of ...
  • Krista Bennett، :LINGUISTIC S TEGANO GRAPHY : SURVEY, ANALYSIS, AND ...
  • Aron Chandrab abu _ AN ARTIF ICIAL NEURAL NE TWORK ...
  • Monika Agarwal "TEXT S TE GANO GRAPHIC APPROACHE S : ...
  • Prem Singh, Rajat Chaudhary and Ambika Agarwal Department of Information ...
  • _ jeffheaton _ Non- Mathematical Introduction o Using Neural Networks" ...
  • نمایش کامل مراجع