اثر محلول پاشی عناصر ریزمغذی آهن و روی ، بر ارتفاع بوته و وزن هزار دانه در مرحله ساقه دهی و گلدهی در سه ژنوتیپ کلزا (.Brassica napus L)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 645

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ITCC02_078

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

چکیده مقاله:

دانه های روغنی پس از غلات دومین ذخایر غذایی جهان را تشکیل می دهند و نقش مهمی را در تأمین امنیت غذاییکشور ایفا می کنند. بنابراین توجه به گیاهان روغنی و افزایش تولید آن ها ، جهت دستیابی به عملکرد بهینه ضروری بهنظر می رسد. در این راستا فراهم نمودن مقدار کافی عناصر غذایی مورد نیاز گیاه به ویژه عناصر ریزمغذی ، می تواندنقش مهمی در افزایش تولید و عملکرد ایفا نماید. به منظور بررسی محلول پاشی عناصر ریزمغذی آهن و روی ، برارتفاع بوته و وزن هزار دانه در مرحله ی ساقه دهی و گلدهی در گیاه کلزا آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه یطرح بلوک کاملا تصادفی در سه تکرار در منطقه ی وردشت شهرستان سمیرم به اجرا درآمد. فاکتورهای موردآزمایش در این پژوهش شامل ژنوتیپ های مختلف کلزا (اکاپی ، هایولا 401 و زرفام)، سطوح مختلف محلولپاشی ، شامل عدم محلول پاشی ، محلول پاشی آهن ، محلول پاشی روی و محلول پاشی آهن + روی ، هر کدام بهمیزان پنج در هزار بود. نتایج این پژوهش نشان داد محلول پاشی آهن و روی ، تأثیر مثبت و معنی داری بر افزایشوزن هزار دانه در هر سه ژنوتیپ داشته است. در کلیه ی تیمارهای مورد بررسی ، محلول پاشی آهن نسبت به روینتایج بهتری داشته است. در پژوهش حاضر بیشترین وزن هزار دانه در ژنوتیپ اکاپی در شرایط محلول پاشی (آهن +روی) در مرحله ی گلدهی به دست آمد. همچنین بیشترین میزان ارتفاع در ژنوتیپ های اکاپی و هایولا 401 درشرایط محلول پاشی (آهن + روی) حاصل شد . نتایج این پژوهش نشان می دهد کاربرد عناصر آهن و روی درافزایش عملکرد گیاه کلزا تأثیر مثبتی داشته است. بنابراین محلول پاشی عناصر ریزمغذی می تواند به عنوان یکراهکار مدیریتی کارآمد در تولید محصولات کشاورزی مناسب باشد.

کلیدواژه ها:

، Brassica napus ، محلول پاشی ، عناصر ریزمغذی آهن و روی

نویسندگان

عباس طایی

دانش آموخته کارشناس ارشد علوم و تکنولوژی بذر ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

مهراب یادگاری

استادیار گروه زراعت و گیاهان دارویی ، دانشگاه آزاد شهرکرد

بهرام مجدنصیری

استادیار ، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -ملوتیم.ج، وع. ح. ضیائیان .1379. محلول پاشی روشی نوین در ...
  • - سپهر، ا.، و م. ج، ملکوتی. 1377. بررسی اثرات ...
  • ملکوتی، مج، و م. م. طهرانی. 1378. نقش ریز مغذی ...
  • -مرشدی، ا. ملکوتی، م. ج. نقیبی، و م. ج. رضایی. ...
  • -کیخا، غ، ح فنایی، م : پل شکن، ع .اکبری ... [مقاله کنفرانسی]
  • حقیقت نیا، ج و م . رجایی. 1382. بررسی تاثیر ...
  • Jamsom, M., S. Galeshi., M. H. Pahlavani and E. Zeinali. ...
  • Khalily Mahaleh, J and M. Rashidi. 2008. Effect of foliar ...
  • Bybordy, A and G. Mamedov. 2010. Evaluation of Application methods ...
  • نمایش کامل مراجع