ارایه روشی جدید برای تشخیص هویت از طریق عنبیه با استفاده از توصیف گرهای مقاوم به تغییر مقیاس، اندازه گرادیان هیستوگرام جهت دار

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 524

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ITCT05_029

تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1398

چکیده مقاله:

هدف از تشخیص هویت، شناسایی افراد با توجه به خصوصیات منحصربه فرد هر فرد است. یکی از روش های جدید دقیق در حیطه احراز هویت استفاده از بیومتریک عنبیه است. در این پژوهش روشی جدید برای احراز هویت افراد با استفاده از عنبیه چشم پیشنهاد شده است. در روش پیشنهادی ابتدا با استفاده از لبه یاب کنی تبدیل هاف عنبیه شناسایی استخراج می شود. سپس عنبیه پیش پردازش می شود نویزها مژه ها از روی آن حذف می شوند با روش ورقه پلاستیکی داگمن نرمال سازی می شود. ویژگی های عنبیه نرمال شده با استفاده از توصیف گرهای مقاوم به تغییر مقیاس اندازه گرادیان هیستوگرام جهت دار استخراج می شوند. سپس ابعاد ویژگی های استخراج شده با توصیف گر مقاوم به تغییر مقیاس اندازه با الگوریتم تحلیل مولفه های اصلی کاهش پیدا کرده ویژگی های مهمتر باقی می مانند. در این پژوهش برای دسته بندی تصاویر از دسته بند kامین- نزدیکترین همسایه استفاده می شود. ویژگی های استخراج شده از تصاویر هر فرد به دسته بند kامین- نزدیکترین همسایه داده می شود. سپس این دسته بند الگوهای بردارهای ویژگی تصاویر هر فرد را یاد می گیرد. در این پژوهش از تصاویر پایگاه داده CASIA-IrisV1 استفاده شده است. روش پیشنهادی با دو نرخ متفاوت برای داده های آموزشی آزمون ارزیابی شده است. زمانی که از %85 تصاویر هر فرد برای آموزش استفاده شود %15 داده ها برای آزمون، کارایی روش پیشنهادی 98,1428 زمانی که از %60 تصاویر هر فرد برای آموزش از %40 تصاویر برای آزمون استفاده شده، کارایی %96,2962 می باشد. از مزایای روش پیشنهادی می توان به احراز هویت با دقت بالا مقاوم بودن سیستم نسبت به تغییر مقیاس، چرخش، تغییرات روشنایی، نویز تغییر زاویه دید تصاویر نام برد.

کلیدواژه ها:

بیومتریک ، تشخیص هویت با استفاده از عنبیه ، توصیف گر مقاوم به تغییر مقیاس اندازه ، توصیف گر گرادیان هیستوگرام جهت دار ، دسته بند kامین- نزدیکترین همسایه.

نویسندگان

فاطمه کاظمی چگنی

دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی، موسسه آموزش عالی آفرینش علم گستر بروجرد، بروجرد، ایران

اشکان شاکرمی

دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی، موسسه آموزش عالی آفرینش علم گستر بروجرد، بروجرد، ایران

داور گیوکی

دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران