بررسی تاثیر جایگاه اجتماعی محله در شهرهای ایرانی-اسلامی بر حس تعامل،هویت و امنیت شهروندان،)نمونه موردی:محله بنگی ها در شهرکرمان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,168

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IZEH01_040

تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1392

چکیده مقاله:

روند توسعه در شهرهای امروزی ما نشان میدهد که شهرهای ما در حین رشد،ارتباط منطقی و منسجمی بین فضاهایشان نداشته و یکپارچگی و هویت شهرهای ایرانی اسلامی از بین رفته است. محله ومرکز محله از دیرباز یکی ازپایه های شهر -اسلامی بشمار می آمدند ومراکز شکل گیری هویت فرهنگی وتعاملات وتعلقات اتتمایی بودند.ارزشها وهنجارها دراین فضا هویت فرهنگی اتتمایی مذهبی افراد راشکل میدهند.با توته به الگوها وشاخصهای بومی وفرهنگی درمیابیم فضاهای تمعی محلات نظیر مساتد ومراکز مذهبی با برگزاری مراسمات محلی ومذهبی یامل موثری درتشکیل،رشدوتوسعه محلات شهرهای اسلامی بوده وایجاد پیوندی مناسب بین این فضا ودیگر مراکز اتتمایی واقتصادی بهبود فضاهای محله رادرپیش رو دارد که ره آورد آن احراز هویت،ایجاد سرزندگی وتعاملات وپاسخگویی به نیازهای روانی یاطفی ساکنان بابهره گیری از ارزشهای اصیل فرهنگ ایرانی اسلامی میباشد. حال باتوته به اینکه شهرهای امروزیمان هویت خود راهم به لحاظ کالبدی وهم به لحاظ محتوایی از دست داده اند،آنچه دراین میان اهمیت می یابد و وظیفه معماروشهرساز امروزیست، لزوم بازنگری وتامل در تایگاه این فضاها در محلات شهرهاست.استخراج معیارها و شاخص های بومی در بافت های تاریخی و سنتی امکان پذیر است.لذا در پژوهش حاضر تلاش میشود درکنارمطالعات موتود،به مطالعه وبررسی روابط شهر ایرانی اسلامی باساکنانش درقالب محله ی نمونه موردی)محله بنگی ها در شهر کرمان(پرداخته ودرادامه راهکارهایی درراستای خلق فضاهای کالبدی مانوس بافرهنگ ومذهب درتهت ایجاد حس تعلق،هویت وامنیت ساکنان محلات ارائه میشود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

بهجت بوستانی

کارشناس ارشد معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم

رضا یکتاپور

کارشناس ارشد معماری،یضو هیات یلمی دانشگاه آزاد کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • الکساندر، کریستوفر، 1387، زبان الگو (شهرها)، ترجمه رضا کربلایی نوری، ...
  • پاکزاد، جهانشاه، 1384، راهنمای طراحی فضاهای شهری در ایران، انتشارات ...
  • شولتز، کریستیان نوربری، 1381، مفهوم سکونت به سوی معماری تمثیلی، ...
  • لنگ، جان، 1383، آفرینش نظریه معماری نقش علوم تاری در ...
  • گل، یان، زندگی در فضای میان ساختمان ها، ،1387، ترجمه:شیما ...
  • مدنی‌پور، علی، 1379، طراحی فضاهای شهری نگرشی بر فرآیندی اجتماعی ...
  • مدنی‌پور، علی، 1387، فضاهای عمومی و خصوصی شهر، ترجمه فرشاد ...
  • نیومن، اسکار، 1387خلق فضای قابل دفاع، ترجمه فائزه رواقی و ...
  • منصوری، الهام، 1388-1387، بازتعریف فضای شهری(پایان نامه کارشناسی ارشد)، دانشگاه ...
  • نمایش کامل مراجع