سال انتشار: ۱۳۹۷
محل انتشار: مجله فیزیولوژی محیطی گیاهی، دوره: 13، شماره: 49
کد COI مقاله: JR_ECOP-13-49_001
زبان مقاله: فارسی
حجم فایل: ۶۷۴.۰۸ کیلوبایت (فایل این مقاله در ۱۲ صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید. در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید. در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای ۱۲ صفحه است در اختیار داشته باشید.
قیمت این مقاله : ۳,۰۰۰ تومان
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:مشخصات نویسندگان مقاله تعیین کلون های متحمل به تنش خشکی چای (Camellia sinensis L.) با بررسی فعالیت آنزیم های آنتیاکسیدانت
مهدی رحیمی - گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.مجتبی کردرستمی - گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
مجتبی مرتضوی - گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.
صنم صفایی چایی کار - پژوهشکده چای، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، لاهیجان، ایران.
چکیده مقاله:
به منظور بررسی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت 14 کلون چای در شرایط نرمال و تنش خشکی، دو آزمایش جداگانه به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با دو تکرار در سال زراعی 1396 در ایستگاه تحقیقات چای فشالم (رشت) اجرا گردید. در هر دو طرح، آبیاری به صورت معمول تا آخر تیر ماه انجام شد؛ اما در تیمار خشکی، از ابتدای مرداد تا موقع برداشت برگ های چای، آبیاری قطع گردید. در آخر مرداد، از هر کرت در هر دو آزمایش، برگ کلون های چای برداشته شده و به فریزر 80- منتقل شدند. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت آسکوربات پراکسیداز، سوپراکسیددیس موتاز، کاتالاز، فنیل آلانین آمونیالیاز، لیپید پراکسیداز، میزان مالون دی آلدئید، بتاکاروتن و لیکوپن اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که تنش خشکی باعث افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت گردید. بر اساس نتایج به دست آمده از مقایسات میانگین، کلون های 100، 399 و بذری تحت شرایط تنش خشکی دارای بیشترین مقادیر برای بیشترین مقدار فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت آسکوربات پراکسیداز، سوپراکسیددیس موتاز، کاتالاز، پراکسیداز، فنیل آلانین آمونیالیاز، لیپید پراکسیداز بودند. در طرف مقابل، این کلو ن ها کمترین مقدار را برای مالون دی آلدئید دارا بودند. این مساله تحمل نسبی آن ها را به خشکی نشان می دهد. کلون های 278 و 276 با کمترین مقدار آنزیم های آنتی اکسیدانت در شرایط تنش خشکی (بجز مالون دی آلدئید) به عنوان کلون های حساس در نظر گرفته شدند.کلیدواژهها:
بتاکاروتن, پراکسیداز, تحمل به خشکی, کاتالاز, مالون دیآلدهیدکد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://www.civilica.com/Paper-JR_ECOP-JR_ECOP-13-49_001.html
کد COI مقاله: JR_ECOP-13-49_001
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رحیمی, مهدی؛ مجتبی کردرستمی؛ مجتبی مرتضوی و صنم صفایی چایی کار، ۱۳۹۷، تعیین کلون های متحمل به تنش خشکی چای (Camellia sinensis L.) با بررسی فعالیت آنزیم های آنتیاکسیدانت، مجله فیزیولوژی محیطی گیاهی 13 (49)، https://www.civilica.com/Paper-JR_ECOP-JR_ECOP-13-49_001.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (رحیمی, مهدی؛ مجتبی کردرستمی؛ مجتبی مرتضوی و صنم صفایی چایی کار، ۱۳۹۷)
برای بار دوم به بعد: (رحیمی؛ کردرستمی؛ مرتضوی و صفایی چایی کار، ۱۳۹۷)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش
علم سنجی پایگاه سیویلیکا
می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را
بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:کشاورزی > تنش خشکی اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- تجربه همکاری مراکز آموزشی، پژوهشی و صنعتی وزارت نیرو جهت تعیین اولویت های فن آوری ( در راستای بهبود انتقال و توسعه آن )
- جهانی سازی و تحقیق و توسعه، تعامل یا تقابل ؟
- جهانی سازی قواعد سنتی تحقیق و توسعه را دگرگون میسازد
- استفاده از تکنولوژی پوششهای فاقد حلال و صد درصد جامد بر پایه پلی یورتان و پلی اوره برای حفاظت و تعمیر خطوط لوله نفت و گاز
- توسعه تحقیقات از طریق ارتباط مستقیم با محققین
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
شبکه تبلیغات علمی کشور
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.