مقایسه شدت بیماریزایی جدایه های قارچ(Penz.) Sacc Colletotrichum gloeosporioides عامل بیماری آنتراکنوز مرکبات در استان مازندران

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 487

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJPPS-40-2_003

تاریخ نمایه سازی: 20 خرداد 1398

چکیده مقاله:

در سال های اخیر بیماری آنتراکنوز مرکبات، در استان مازندران روی تعدادی از ارقام تجاری مرکبات خسارت قابل توجهی ایجاد کرده است. این بیماری به صورت گسترده ای در باغات مرکبات این استان شیوع دارد. طی سال های 1383 و 1384 از درختان مرکبات باغات آلوده به صورت تصادفی نمونه برداری شد. با کشت 119 نمونه جمع آوری شده روی محیط کشت PDA، 96 جدایه از جنس Colletotrichum جداسازی گردید. بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی و بعضی ویژگی های فیزیولوژیکی، تمام جدایه ها به عنوان گونه C. gloeosporioides شناسایی شدند. آزمون های شدت بیماریزایی جدایه ها روی شاخه های بریده شده و نهال های دو ساله ارقام پرتقال والنسیا و نارنگی انشو به ترتیب در آزمایشگاه و گلخانه انجام گرفت. نتایج در هر دو آزمایش نشان داد که تمام جدایه ها روی این دو رقم مهم و تجاری مرکبات بیماریزا هستند. ولی از نظر شدت بیماریزایی بین جدایه ها اختلاف وجود داشت. جدایه ها بر اساس بیماریزایی روی والنسیا به 15 گروه و روی نارنگی رقم انشو به 17 گروه در آزمایشگاه طبقه بندی شدند و در گلخانه به ترتیب به 8 و 7 گروه تقسیم گردید.