اصلاح خواص سطحی الاستومر EPR برای بهبود سازگاری با سیستمهای حیاتی توسط پیوندزنی لیزری مونومرهای AAm،HEMA،NVP و1-مونومر آکریل آمید (AAm)

سال انتشار: 1372
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 408

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJPST-6-1_001

تاریخ نمایه سازی: 6 شهریور 1396

چکیده مقاله:

به منظور بهبود آن سازگاری و زیست سازگاری الاستومر غیر قطبی اتیلن - پروپیلن (EPR) و در نتیجه قبل کشت شدن این پلیمر در سیستم های حیاتی بدن سعی شده است تا برای اولین بار از طریق تکنیک پیوند زنی لیزری با استفاده از پرتو لیزر ظربه ای کربن دیوکسید در طول موج 9/1 تا 10/6µm مونومر آبدوست و زیست سازگار آکریل آمید(AAm) به سطح این پلیمر پیوند زده شود. در این ناحیه طول موج الاستومر EPR فاقد جذب است، از این رو در تمام مدت پیوند زنی، پرتو لیزر تاثیر منفی بر خواص فیزیکی و مکانیکی این الاستومر نخواهد گذاشت. تاثیر سیستم های مختلف شروع کننده های نوری و سرعت و درجه پلیمر شدن و در نتیجه کوپلیمر شدن پیوندی این مونور بر سطح EPR مورد ارزیابی قرار گرفت. به کمک دستگاه FTIR تجزیه با تفکیک کننده انرژی پرتو ایکس (EDXA) اتصال پلی آکریل آمید به سبک نمونه ها و میزان یکنواختی پیوند و سایر تغییرات شیمیایی حاصل از پیوند زنی لیزری روی سطح نمونه های اصلاح شده بررسی شد. مورفولوژی سطح نمونه ها به وسیله میکروسکوپ الکترون پویشی (SEM) و روش های رنگ آمیری شیمیایی مورد مطالعه قرار گرفت. میزان آبدوستی نمونه ها از طریق تعیین زاویه تماس قطره های آب با سطح نمونه های اصلاح شده اندازه گیری و با نمونه شاهد مقایسه شد. براساس نتایج حاصل، پیوند خوردگی پلی اکریل آمید بر سطح EPR به وسیله پرتو لیزر ضربه ای کربن دیوکسید امکان پذیر است و میزان پیوند خوردگی در طول موجی که آکریل جذب بیشتری دارد افزایش پیدا می کند. همچنین آب سازگاری نمونه های اصلاح شده بهبود می یابد و میزان آب بستگی به درجه پیوند خوردن پلی آکریل آمید به سطح و مورفولوژی سطح نمونه های اصلاح شده دارد. مطالعات انجام شده توسط SEM نشان داد که پلی آکریل امید پیوند خورده توسط هر دو پرتو لیزر مذکور در بعضی از نمونه های اصلاح شده در شرایط خاصی باعث تشکیل نوعی مورفولوژی ویژه با شکل فراکتال بر روی سطحی الاستومر EPR می شود که این امر قابلیت تغییر میزان نواحی آبدوست به آبزدا را بر روی سطح پلیمر افزایش می دهد. ما معتقدیم که پیوند خوردگی آکریل آمید روی سطح EPR به وسیله پرتو لیزر ضربه ای کربن دیوکسید از طریق تهییج ارتعاشی پیوندهای مونومر آکریل آمید یا شروع کننده های نوری انجام می شود و از مکانیسم جذب چند فوتونی پیروی می کند.

نویسندگان

حمید میرزاده

مرکز تحقیقات پلیمر

محمد تقی خراسانی

مرکز تحقیقات پلیمر

علی اصغر کتباب

دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیر کبیر

رابرت برفورد

دانشگاه نیوسالت ویلز استرالیا