بررسی سطح توسعه یافتگی شهرستان های استان اصفهان در زمینه شاخص های آموزشی با استفاده از تکنیک TOPSIS، تحلیل خوشه ای و GIS

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 17

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JEIT-9-2_001

تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1402

چکیده مقاله:

هدف از پژوهش حاضر که از نوع توصیفی تحلیلی بوده، بررسی و سنجش سطح توسعه­یافتگی و تبیین شکاف بین شهرستان­های استان اصفهان به لحاظ برخورداری از شاخص­های آموزشی است. اطلاعات از نوع کتابخانه­ای و با تکیه اصلی بر مستندات مرکز آمار کشور است. جهت رسیدن به اهداف پژوهش، ۳۳ شاخص موثر آموزشی با استفاده از ترکیب تکنیک­های TOPSIS، تحلیل خوشه­ای و GIS مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج پژوهش علی­رغم نشان دادن شکاف و نابرابری شهرستان­های استان اصفهان در برخورداری از شاخص­های آموزشی، حاکی از این بود که سه شهرستان تیران و کرون، خوانسار و گلپایگان به ترتیب با ضریب اولویت ۵۶۶/۰، ۵۶۴/۰ و ۵۴۶/۰ بالاترین رتبه­ها و سه شهرستان نطنز، برخوار و فلاورجان به ترتیب با ضریب اولویت ۱۳۴/۰، ۱۲۰/۰ و ۱۰۴/۰، پایین­ترین رتبه­ها را به خود اختصاص داده­اند. همچنین، نتایج نشان داد فضای توسعه غالب بر استان اصفهان به لحاظ برخورداری از شاخص­های آموزشی سطح توسعه محروم است، زیرا که حدود ۵۷ درصد شهرستان­های استان در سطح محروم، حدود ۱۷ درصد در سطح بسیار برخوردار و برخوردار و ۲۶ درصد شهرستان­ها در سطح متوسط واقع شده است.

نویسندگان

داود جمینی

گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده جغرافیا، دانشگاه اصفهان،اصفهان،ایران

مسعود سجادی

گروه برنامه ریزی شهری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران،تهران،ایران

زینب شهبازی

دانشکده جغرافیا، دانشگاه اصفهان،اصفهان،ایران

ایمان امرایی

دانشکده جغرافیا، دانشگاه اصفهان،اصفهان،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :