بررسی مقادیر ظرفیت کل آنتی اکسیدانی (TAC) پلاسمای گاوهای شیری نژاد هلشتاین در پایان آبستنی و ارتباط آن بامقدار پارامتر فوق درگوساله های نوزاد حاصله

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 369

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVM-4-1_002

تاریخ نمایه سازی: 19 شهریور 1396

چکیده مقاله:

به منظور خنثی سازی رادیکال های آزاد مختلف تولید شده در سلول در حین تنفس سلولی، مجموعه عوامل آنتی اکسیدانی بدن، توانایی ای تحت نام ظرفیت کل آنتی اکسیدانی (TAC) دارند که در مایعات متعدد دیبولوژیک از قبیل سرم، پلاسما، شیروادرار قابل ارزیابی است. با توجه به موارد مذکور، ا قدام به اندازه گیی ظرفیت کل آنتی اکسیدانی پلاسما از 100 گاو آبستن در دو هفته مانده به آخر آبستنی گردید و سپس مقادیر TAC در گوساله های نوزاد سه روزه پس از دریافت آغوز به جهت ارزیابی انتقال مادری TAC و وجود یا عدم وجود ضریب همبستگی بین TAC مادر و گوساله نوزاد اندازه گیری شد. نتایج دادهها، همبستگی مثبت و معنی داری را بین TAC مادر و TAC گوساله ن وزاد در حد و در سطح نشان داد و اختلاف میانگین سطوح TAC در گاوها بیشتر از گوساله ها برآورد گردید. این مفاهیم بیانگر آن است که با افزایش TAC پلاسمای مادر میزان TAC پلاسمای گوساله نزاد نیز افزایش می یابد و این افزایش در گوساله های نوزاد گامی در جهت کاهش صدمات پاتولوژیک اکسیداتیو حاصله از استرس های مختلف وارده به گوساله های نوزاد است و به عنوان نوعی تمهید در بهبود مدیریت گاوداری های شیری و کاهش مصرف داروها و بهبود شرایط اقتصادی در آنها تلقی می شود. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، 1387، دوره 4، شماره 1، 20-17.

کلیدواژه ها:

ظرفیت کلی آنتی اکسیدان ، گاو ، گوساله

نویسندگان

سوگند مشفقی

دانش آموخته دکترای تخصصی کلینکال پاتولوژی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

حمیدرضا ظهیری

گروه بیوشیمی، آموزشکده دامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، همدان، ایران