گزارش مورد؛ مسمومیت با سنگ مرداب (اکسید سرب)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 492

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MJMS-62-1_006

تاریخ نمایه سازی: 20 اسفند 1399

چکیده مقاله:

پودر سنگ مرداب به نام‌های مردار سنگ، پودر سنگ مردار،  پودر سنگ نقره،  سنگ مرده نیز معروف می‎باشد، در بسیاری از عطاری‎ها ‎به عنوان ماده‎ای  جهت رفع بوی عرق دست وپا بفروش می‎رسد. چنانچه پودرسنگ مرداب برای قسمتی ازبدن نظیرزیربغل، کف پا، کشاله ران استفاده شود، ترکیبات اکسیدسرب موجود در این ماده، باتوجه به خاصیت جذب بالای آن ازطریق پوست وارد بدن می‎شوند. در این مطالعه خانمی میانسال که بدنبال مصرف این ماده دچار عوارض مسمومیت با سرب شده  معرفی می‎شود. خانم 44 ساله با دردشکمی فراگیر  که از 40 روز پیش شروع شده بود به  به اورژانس مراجعه کرد. علائم حیاتی در بدو ورود شامل min /84= PR  min /18 = RR  mmHG‌80/131 = SBP/DBP 96%= SPO2 بود. بیمار کاملا هوشیار بوده قادر به پاسخگویی به سوالات بود. وی از دو ماه قبل از مراجعه، احساس کسالت و خواب آلودگی و درد مبهم در ناحیه شکم داشته است. درزمان ورود به بیمارستان، در معاینه شکم،  تندرنس ژنرالیزه داشت و در تصاویر ساده شکم خوابیده و ایستاده  تصویر چند سطح مایع و هوا دیده شد. درسونوگرافی شکم که یک ماه پیش انجام شده بود، کبدچرب درجه یک گزارش شد و نتایج سیتی اسکن ‌اسپیرال شکم ولگن دو روز قبل ازبستری حاکی از وجود پارتیکل‌های هایپردانس متعدد درکولون صعودی و سکوم بودکه سبب شک به"مسمومیت باسرب" شد. در آزمایشات، سطح خونی سرب، بالا (تقریبا 113 میکروگرم بر دسی لیتر) گزارش شد. درمان چلاتور طی بستری برای بیمار انجام شد و پس از اتمام دوره درمان دردهای شکمی بهبود پیدا کرد. با توجه به وجود ترکیبات سرب در سنگ مرداب، احتمال مسمومیت با سرب و عوارض ناشی از آن بدنیال مصرف آن وجود دارد. ضمنا با توجه به اینکه مرداب سنگ، خاصیت قلیایی دارد، احتمال عارضه‌ی پوستی و واکنش‌های آلرژیک نیز در تماس با این ماده هست لذا توصیه می شود اطلاع رسانی وسیع تری در سطح جامعه در مورد خطرات این ماده و پرهیز از مصرف آن صورت گیرد.

نویسندگان

بیتا دادپور

دانشیار، مرکز تحقیقات سم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

علیرضا قاسمی طوسی

فلوشیپ سم شناسی بالینی و مسمویتها، متخصص پزشکی قانونی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

زهره عباسیان

مرکز تحقیقات سم شناسی. دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

اعظم شفاهی

مرکز تحقیقات سم شناسی. دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Lead oxide (Litharge), Lead tartaroxide (syringe). Chemicals Noor. Available at: ...
  • Lead Oxide. Sinato. Available at: URL: http://sinato.ir/product/; 2017. ...
  • Warning against using "stone cartilage" to eliminate the scent of ...
  • Warning of the departments of environment to the popularity of ...
  • Tandon SK, Chatterjee M, Bhargava A, Shukla V, Bihari V. ...
  • Lead (II) Oxide. Toxinet. Available at: URL: https://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search/a?dbs+hsdb:@term+@DOCNO+638; 2016 ...
  • نمایش کامل مراجع