بررسی موانع و مشکلات پژوهش در حوزه علوم پزشکی ایران از دیدگاه اعضای هیئت علمی، کارشناسان پژوهشی و دانشجویان: مرور سیستماتیک

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 104

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SHIMU-27-1_002

تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: اهمیت پژوهش و تولید علم در دنیای امروز به حدی است که در ارزیابی کارنامه علمی هر کشور میزان ارائه مقالات، تعداد نیروی محقق و حجم سرمایه گذاری در بخش تحقیقات به عنوان شاخص های توسعه یافتگی در نظر گرفته می شوند. مهم ترین امر در پیشرفت و رونق پژوهش شناخت چالش ها و رفع موانع موجود است. مطالعات متنوعی در دانشگاه های علوم پزشکی به منظور شناخت موانع تولید علم از نظر ذینفعان صورت گرفته است هدف مطالعه حاضر جستجوی نظام مند اطلاعات موجود در این باره است. مواد و روش ها: این مطالعه یک مرور سیستماتیک به وسیله جستجو در مقالات و مستندات بدون محدودیت زمانی در پایگاه های اینترنتی داخلی(Magiran، Iran medex، SID و Medlib) هم چنین خارجی(Google scholar, Pubmed and Scopus) است. جستجو با استفاده از کلید واژه های مرتبط به شکل جستجو در عناوین مقالات بود. یافته های پژوهش: در مجمع ۱۶ مقاله و ۱ مستند در جستجو شناسایی شدند. که ۱۳ مقاله صرفا دیدگاه اعضای هیئت علمی و ۳ مقاله دیدگاه پژوهشگران را با دیدگاه اعضای  هیئت علمی مقایسه کرده بود. مطابق نتایج از دیدگاه اعضای هیئت علمی کمبود وقت به علت اشتغالات آموزشی، نبود سیاست های مدون تشویق و ترغیب پژوهشگران و کافی نبودن اعتبارات مالی، عدم متناسب سازی امتیازات پژوهشی با نظام ارتقای اعضای هیئت علمی و کمبود نیروی انسانی پژوهش را مهم ترین موانع در راه پژوهش بودند. از دیدگاه کارشناسان پژوهشی عدم آشنایی با فرهنگ کار گروهی و نقص در تدوین اهداف و برنامه ها مهم ترین چالش های پژوهشی هستند. از نقطه نظر دانشجویان نبود اولویت های پژوهشی، کمی انگیزه در محققین، عدم همکاری لازم سیستم محیطی با پژوهشگران و کمی اعتبارات پژوهشی از مهم ترین موانع بودند. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج به طور کلی دیدگاه اعضای هیئت علمی در خصوص موانع و چالش های پژوهشی علی رغم تنوع در پرسش نامه ای جمع آوری اطلاعات و تنوع جغرافیای نزدیک به هم است به طور کلی کمی اعتبارهای پژوهشی بیشترین نما را در پژوهش های مختلف داشته اند. بعد از آن ها می توان به پیچیدگی فرآیندهای تصویب طرح های پژوهشی را به عنوان مانع پرتکرار بعدی مطرح کرد.  

نویسندگان

یوسف ویسانی

Psychosocial Injuries Research Center, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran

علی دل پیشه

Dept of Clinical Epidemiology, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ۱.Bayarcelik EB, Tasel F. Research and development: source of economic ...
  • ۳.Parahoo K. Barriers to and facilitators of research utilization among ...
  • ۵.Sohrabi MR, Roodsari MR, Souri H, Mortazavi M, Ghanbari S, ...
  • ۱۶.Mehralizadeh S, Vakili A, Pourhoseyni SM. [View of academics of ...
  • ۱۷.Dadkhah B, Mohammadi M, Poornaseri S, Mozaffari N, Adham D. ...
  • ۱۸.Ghosianmoghadam M, Shojashafiee F, Davati A. [ Determining the personal ...
  • ۱۹.Sadeghi M, Parsamoghadam A, Ahmadi SM, Sadeghi K, Parvizifard A. ...
  • ۲۰.Rashidi MR, Ghojazadeh M, Vahedi L, Sadeghi G, Alikhani M, ...
  • ۲۱.Mirighaffarzadeh S, Nazari H, Motazakker M. [Obstacles to research activities ...
  • ۲۵.Adibi P, Kianpour M, Shirani S. [ Fundamental analysis of ...
  • نمایش کامل مراجع