مطالعه نحوه ایجاد مراکز داوطلبی اطفاء حریق در محلات با محوریت شوراها و عضویت اهالی محل مطالعه موردی : (منطقه سه شهر تهران)

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,176

فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

KHALLAGH01_015

تاریخ نمایه سازی: 9 آذر 1389

چکیده مقاله:

با عنایت به اینکه پس از هر حادثه ، حالت تاثر و تاسف در هر فرد با عاطفه و انسان دوستی پدیدار گشته و با مشاهده آثار خسارات جانی و مالی حادثه ، آرزوی داشتن مهارت در عملیات آتش نشانی جهت کمک به نیروهای حرفه ای آتش نشانی و نجات افراد حادثه دیده در اذهان وجود دارد ، در آن لحظه از دیدگاه روانشناسی انگیزه کامل برای هر گونه اقدام داوطلبانه در افراد وجود دارد . لذا در راستا ی کمک به هموطنان به نیروهای دوطلب آموزشهای لازم داده میشود. مجمع عمومی سازمان ملل، سال 2001 را سال بین المللی نیروهای داوطلب اعلام کرده و به این ترتیب، فرصتی در اختیار کلیه سازمانهای عام‌ المنفعه قرار داده تا از عضویت افتخاری اشخاص در سازمان های مختلف استفاده گردد. عضویت داوطلبانه برای جوامع سالم ضروری است و اساسی ترین کار شهروندی و نوعدوستی در جامعه ما خواهد گردید . داوطلبان تاثیر مستقیم بر بسیاری از جنبه های زندگی روزانه ما دارند. از جمله می‌توان نمودهای آن را در بهداشت ، آموزش، خدمات اجتماعی، جوانان، هنر و فرهنگ، افراد کهنسال، ورزش و تفریح، خدمات حفاظتی، خدمات کتابخانه ای و محیط زیست متصور نمود. در این مسیر حضور داوطلبانه از طریق رهبری تیمی بسیار مؤثر و مفید می‌باشد تا تعهد خود نسبت به ارزشی را نشان دهد که داوطلبان با خود به جامعه منتقل می کنند. در این طرح ، رابطه‌ها از پائین به بالا و شهروندان و آتش نشانان افتخاری در تصمیم گیریها مشارکت مدنی مناسبی دارند. در این کار تشریک منابع افزایش می یابد ، همکاری با همه سطوح دولت تقویت می شود و آگاهی بخش نیروهای افتخاری افزایش می یابد. در منطقه سه شهر تهران ، محلات بسیاری هست که ساکنان آن می توانند وقت و مهارت خود را داوطلبانه در اختیار شهر و شهرداری بگذارند ؛ و یکی از این سازمانها که بسیار نیز عام المنفعه می‌باشد سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران می‌باشد .نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که ایجاد مراکز داوطلبی اطفاء حریق در محلات شهری موجب بر جای گذاشتن اثراتی از جمله کاهش هزینه های شهر و شهرداری ، داشتن نیروهای کافی و آماده به کار به هنگام نیاز ، دخالت و درگیر نمودن طبقات مختلف جامعه و مشارکت مردم بطور مستقیم و غیر مستقیم در امور ایمنی و اداره امور شهر و . . . می گردد .

نویسندگان

علی محمد ظهرابی

کارشناس معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان ، کارشناس ارشد برنامه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اصول و مهارتهای آتش نشانی در مشهد، شهرداری مشهد _ ...
  • تاب جامع آتش نشانی 'از تئوری تا عملیات، عبدالله جعفری، ...
  • مبانی مهارت های آتش نشانی در عملیات عباس اکبرزاده، محمد ...
  • مدیریت بحران، دکتر مازیار حسینی، شهرداری تهران 1389، ...
  • مدیریت بحران و رسانه ها، انتشارات سمت، تهران سال 1389 ...
  • نمایش کامل مراجع