بررسی اثر تلفیقی بهینه سازی بهره برداری از سد و سناریوهای افزایش راندمان آبیاری بر اقتصاد منطقه (مطالعه موردی: سد جره در استان خوزستان)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 451

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

KSAHC02_016

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

با توجه به افزایش جمعیت و نیاز فزاینده به مواد غذایی و قرار گیری کشور ایران در منطقه ی خشک و نیمه خشک جهان به علاوه محدود بودن منابع آب، میتواند مسئله بحران آبی را تشدید کند. لذا، استفاده از مدیریت صحیح آبیاری به همراه بهره برداری بهینه از سدها یکی از راهکارهای اصلی مقابله با این بحران محسوب شود.بدین منظوربررسی تأثیر اثر تلفیقی بهینه سازی بهره برداری از سد با تعریف سناریوهای افزایش راندمان آبیاری بر اقتصاد منطقههدف اصلی این پژوهش قرارا گرفت.افزایش راندمان منجر به افزایش سطح زیر کشت و بتبع آن افزایش تولید مواد غذایی و درآمد ناخالص را به دنبال خواهد داشت. با تعریف سناریوهای مختلف افزایش راندمان آبیاری تابع هدف حداقل سازی کمبود نیازها با استفاده از الگوریتم ژنتیک بهینه سازی شد.این مدل در حوضه آبریز سد جره واقع در شمال شرق استان خوزستان اجرا شد . نتایج نشان میدهد با افزایش راندمانبه میزان 2/4 ، و 8/39/ 75 16 درصددرآمد ناخالص کشاورزی به ترتیب به میزان /98 12/ ،33 و 30/ 71 46درصد افزایش خواهد یافت . این افزایش درآمد میتواند توجیهی برای احداث و تجهیز شبکه آبیاری پایین دست سد جره گردد .

نویسندگان

سیدمجید موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت منابع آب، دانشگاه جندی شاپور دزفول

حسام سیدکابلی

عضو هیئت علمی واستادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه جندی شاپور دزفول

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :