چالشهای قانونی اصل نظارت حکومت مرکزی بر دولتهای محلی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 526

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

LAWSDEP02_022

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

نظارت حکومت مرکزی بر دولتهای محلی از جمله اصول نظام عدم تمرکز محلی و همچنین از الزامات تشکیل چنین دولتهای محلی در ممالک جهان است. نظارت مذکور از جهاتی قابل بررسی است؛ یکی اینکه دولت مرکزی از طریق نظارتها و راهنماییهای گوناگون، دولتهای محلی را جهت بهبود ارایه خدمات عمومی محلی کمک میکند. از جهت دیگر حکومت مرکزی با استفاده از قدرت نظارتی خود دولتهای محلی را مقید به قیود و حدود قوانین مملکتی کرده و در صورت خروج، صلاحیت قانونی اعطا شده به خود را از دست میدهند. در این مقاله نظارت از وجه محدود کننده آن و در سه بخش نظارت برتصمیمات نهادهای محلی، نظارت بر اعضای آنهاو نظارت بر کلیت نهاد محلی بررسی شده و آن را در قوانین ایران در مقایسه با اصول کلی نظارت مذکور شرح و بسط داده و چالشهای موجود معرفی و تبیین میشود

نویسندگان

نصیبه تاجیک غریبی

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی

بهرام غریب آزادی

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • قاسمی حامد، ع، (1380)، "نظارت پذیری شورای هر در چارچوب ...
  • پور موسی، م. این زاده، 0.، (1391)، "استقرار شوراهای محلی ...
  • صالحی اری، ر.، امیر انتخابی، ش.، (1391)، "وظیفه دولت؛بنظارت یا ...
  • نمایش کامل مراجع