بازتاب اندیشه های عرفانی مولانا و ابن عربی در ادبیات معاصر ترکیه با تاکید به رمان (یولجو نیرییه گدییورسون) نوشنه سمیحا آی وردی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,033

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

LPMCONF01_0099

تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

سمیحاآی وردی نویسنده،ادیب واندیشمند بنام و از نوادر فرهنگی و ادبی تاریخ معاصر ترکیه است که با کوششهای علمی ارزنده خود مقام و منزلتی برجسته در زمینه های گوناگون تاریخ، فرهنگ، ادبیات ، فلسفه و عرفان، دست یافته با مرام و مشرب عرفانی خویش همواره به عنوان نویسنده ای عارف و صوفی شناخته شده است.آثار او به خصوص آثار داستانی اش علاوه بر جنبه های ادبی، اجتماعی، حکمی و اخلاقی دارای مضامین بلند و رگه های عمیق عرفانی است که او را از سایر نویسندگانمتمایز می سازد. عرفان آی وردی علی رغم پاره ای از ناهمگونی ها با عرفان اصیل اسلامی، مبنا و محتوای اسلامی دارد و از قرآن و سنت نشات گرفته است.از دلایل اصلی گرایش آی وردی به عرفان، علاقه و قرابت درونی او به نگرش ژرف عرفانی عرفای بزرگ اسلام چون مولوی و ابن عربی است.نوشته حاضر، تحلیل دیدگاههای عرفانی و تاملات صوفیانه سمیحا آی وردیبر مبنای یکی از آثار داستانی وی است. نگارندگان در این جستار با بهره گیری از روش توصیفی تحلیلی بر پایه و چهاچوبنظری تحلیل گفتمان در صدد اند مضامین عرفانی و آموزه های صوفیانه را در اثر منتخب استخراج و با ذکر شواهد و مثال نشان دهند که بینش،روش و استنباط عرفانی و صوفیانه نویسنده در این اثر چگونه و در چه زمینه هایی انعکاس یافته است. از بررسیانجام شده نتایج از این دست حاصل شد که آی وردی با پرداخت دقیق به مباحث عرفانی به زیباترین شیوه بیان در عرفان نظریاز توحید و مسایل مربوط به آن، حقیقت عالم و انسان سخن گفته در عرفان عملی به سیر و سلوک معنوی انسان و بیان احوال او به سوی حق و حقیقت پرداخته است که مبین آگاهی او از آراء و عقاید عرفانی و میزان دلبستگی و پایبندی او به آن است.

نویسندگان

عایشه سوسار

عضو هیات علمی دانشگاه ساکاریا

حسینعلی قبادی

عضوهیات علمی دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سجادی، سید جعفر(1383) فرهنگ اصطلاحات و تعبیرات عرفانی، ‌چاپ هفتم، ...
  • کوپریلی، محمد فواد(1385)صوفیان نخستین در ادبیات ترک، ترجمه: توفیق سبحان، ...
  • گولپینارلی، عبد الباقی(1380) تصوف در یکصد پرسش و پاسخ، ترجمه: ...
  • _ Samiha Ayverdi ile Sirra Yolculuk, Derleyen: _)2009(Sargut, Cemalnur- Yalnzusanlar, ...
  • Haturalarla Samiha Ayverdi , Derleyen: Cemalnur Sargut, ) 2005(Sargut, Meskure- ...
  • istanbul Geceleri , Yeni Sabah Gazetesi, 9 may1s)1 952(Tanyol, Cahit ...
  • Mistik Edebiyatta Bir Sahaser, Yeni Sabah Gazetesi, 11 Ocak)1945(Ulunay , ...
  • نمایش کامل مراجع