مقایسه جیره های غذایی حاوی ذرت، گندم بر قابلیت هضم ظاهری پروتیین، جمعیت میکروبی ایلیوم، ریخت شناسی روده، خصوصیات لاشه و عملکرد جوجه های گوشتی نر در دوره های مختلف پرورشی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 274

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

LSFE01_019

تاریخ نمایه سازی: 16 تیر 1397

چکیده مقاله:

این تحقیق به منظور بررسی مقایسه اثرات جیره های مختلف دارای ذرت، گندم با و بدون آنزیم بر عمکرد، قابلیت هضم ظاهری پروتیین، جمعیت میکروبی و ریخت شناسی روده در جوجه گوشتی انجام شد. بدین منظور تعداد 120 قطعه جوجه نر یک روزه راس 308 در یک طرح کاملا تصادفی با 3 جیره و 4 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (ذرت - سویا)، ذرت - سویا - گندم، ذرت - سویا - گندم و آنزیم بودند. در 42 روزگی یک جوجه از هر واحد آزمایشی کشتار شد و یک گرم از محتویات سکوم به منظور باکتریولوژی نمونه برداری شد. از بخش دوازدهه، قطعاتی به طول 5 سانتیمتر جدا و ارتفاع پرز، عمق کریپت، نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت و عرض پرز در روده کوچک اندازه گیری شد. تاثیر جیره های مورد بررسی بر روی عملکرد، قابلیت هضم ظاهری پروتیین، جمعیت میکروبی و ریخت شناسی روده در جوجه های گوشتی مشابه یکدیگر بود. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از گندم در سطح 20 درصد می توانند عملکردی مشابه با اثر جیره بر پایه ذرت - سویا داشته باشد.

کلیدواژه ها:

گندم ، ذرت ، جوجه های گوشتی و آنزیم

نویسندگان

علی اکبر سالاری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد.

احمد حسن آبادی

دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد

حسن نصیری مقدم

استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد

غلامعلی کلیدری

دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد