نقش مواد پراکنده ساز در پایداری و هدایت حرارتی نانوسیال اکسید روی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 812

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAARS01_361

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1394

چکیده مقاله:

در این تحقیق با استفاده از نانو ذرات اکسید روی با قطر 10-15 نانومتر و مواد پراکنده ساز مختلف ، نان و سیالات اکسید روی/ آب با غلظت های مختلف در محدوده 0-4در صد کسر حجیمیساخته شدن اثر غلظت ماده پراکنده ساز ، غلظت نانو ذرات و روش های فیزیکی ساخت بر روی پایداری نانو سیالات و همچنین اثر غلظت ماده پراکنده سازی بر روی افزایش هدایت حرارتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ماده پراکنده ساز با سه گروه عاملی در مقایسه با یک گروه عاملی کارایی بهتری در پایداری نانو سیال اکسید روی دارد. یافته ها نشان داد که غلظت بهینه نانو ذرات و مادی پراکنده سازی برای تهیه نان و سیال پایدار به ترتیب 1/5 در صد کسر حجمی و نصف وزن نانو ذرات می باشد افزایش ماده پراکنده ساز بیش از غلظت بهینه اثر منفی بر روی ضریب هدایت نانو سیال دارد. به طوری که میزان افزایش هدایت حرارتی نانو سیال با غلظت 0/5در صد کسر حجمی در دمای 30 درجه سانتی گراد برای غلظت های پراکنده ساز با 0/5 و2 برابر وزن نانو ذرات به ترتیب برابر 16/9 و 10/5 در صد می باشد. پایداری نانو سیالات با غلظت 1/5در صد با دستگاه زتای پتانسیومتر در حضور و عدم حضور مادی پراکنده سازی اندازه گیری گردید. نتایج آزمایشگاهی نشان داد که مقدار پتانسیل زتای نانو سیال اکسید روی بدون ماده پراکنده ساز برابر 19 میلی ولت است که دلیل بر ناپایداری نانو سیال می باشد. در حالی که مقدار آن در حضور مادی پراکنده سازی بلافاصله پس از ساخت و چهار روز بعد به ترتیب برابر – 33/5 – 35/3 میلی ولت بود که دلیل بر پایداری نانو سیال پس از گذشت زمان می باشد. علاوه بر آن مشاهدات نشان داد که از بین روش های فیزیکی به کار رفته در این بررسی جهت ساخت نانو سیالات شامل اولتراسونیک حمامی، هموژنایزر با دور بالا و اولتراسونیک پروبی، روش ترکیبی هموژنایزر/اولتراسونیک پروبی روش موثرتری برای تهیه نانو سیالات پایداری می باشد.

نویسندگان

سعید صیادنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد یزد،گروه مهندسی مکانیک،یزد،ایران

علیمراد رشیدی

دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد یزد ،گروه مهندسی مکانیک ،یزد،ایران ،دانشیار و مدیر گروه ،پژوهشگاه صنعت نفت، گروه نانو تکنولوژی

سید علی آقا میرجلیلی

استادیار،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد یزد،گروه مهندسی مکانیک،یزد،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • (17)Chung SJ, Leonard JP, Nettleship I, Lee JK, Soong Y, ...
  • (18)Amrollahi A, Rashidi A, Emami Meibodi M, and Kashefi, K, ...
  • (19)Amick DR, Hann WM, and Natoli J, (1987). Method of ...
  • (20)Jeong J, ILi C, Kwon Y, Lee J, Kim SH, ...
  • (22)Tang E, Cheng G, Ma X, pang X, and Zhao ...
  • (23)Lee J-H, Hwang KS, Jang SP, Lee BH, kim JH, ...
  • (24)Suganthi KS and Rajan KS, (2012). Temperature induced changes in ...
  • نمایش کامل مراجع