مطالعه برخی خصوصیات فیزیولوژیکی میوه عناب (.Zizyphus jujuba mill) در اکوتیپ های استان گلستان

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 877

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1027

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

عناب با نام علمیZizyphus jujuba mill. متعلق به خانواده رامناسه (Rhamenaceae) است و از گیاهان دارویی ارزشمندی است که در طب سنتی ایران جایگاه ویژه ای دارد. این آزمایش درقالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکراردرسال 1389در مناطق روشن آباد، لمسک، تخشی محله، معصوم آباد، گنبد، کلاله، آزادشهر، سیدکلاته و سفیدچشمه در استان گلستان انجام شد. در این تحقیق برخی از پارامترهای فیزیولوژیک مانند ویتامین ث (mg/100 g pulp)، اسیدیته (mg/100 g)، مواد جامد محلول (%)، وزن تر و خشک میوه (g)، طول و قطر میوه (cm) در اکوتیپ های مذکور مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که از نظر میزان ویتامین ث (mg/100 g pulp) بیشترین مقدار مربوط به اکوتیپ منطقه لمسک (21/284) و کمترین مربوط به اکوتیپ تخشی محله (35/40) بود. بیشترین میزان اسیدیته (mg/100 g) در نمونه های اکوتیپ روشن آباد(48/2) و کمترین آن در اکوتیپ منطقه کلاله (21/1) مشاهده شد. از نظر PH نیز بیشترین مربوط به اکوتیپ تخشی محله(50/5) و کمترین مربوط به اکوتیپ کلاله (65/4)، بالاترین وزن تر(231/27) و وزن خشک (298/11) میوه مربوط به اکوتیپ گنبد و کمترین وزن تر در اکوتیپ تخشی محله (722/10) وکمترین وزن خشک در اکوتیپ لمسک (535/3) ثبت شد. بیشترین میزان مواد جامد محلول در نمونه های سیدکلاته (10/34) وکمترین آن در نمونه های کلاله (90/18) مشاهده شد. بر اساس داده های حاصله به نظر می رسد که عناب در مناطق مورد مطالعه چه از نظر درون گروهی و چه از نظر برون گروهی دارای تنوع بالایی بوده و لازم است که در این مورد بویژه در زمینه سلکسیون و برنامه های اصلاحی تحقیقات بیشتری صورت گیرد.

نویسندگان

رقیه کوهستانی

دانشجوی کارشناسی ارشدگروه علوم باغبانی(گیاهان دارویی)، دانشگاه علوم

خدایار همتی

هیئت علمی گروه علوم باغبانی (گیاهان دارویی)، دانشگاه علوم کشاورزی و م

عظیم قاسم نژاد

هیئت علمی گروه علوم باغبانی (گیاهان دارویی)، دانشگاه علوم کشاورزی و م

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • خاکدامن، ح، پورمیدانی، ع. ادنانی، س. م. (1386). بررسی تنوع ...
  • صمصام شریعت، ه. (1374). پرورش و تکثیر گیاهان دارویی. انتشارات ...
  • میرحیدر، ح. (1383). معارف گیاهی. دفتر نشر فرهنگ اسلامی تهران ...
  • Li. J., Fan. L., Ding. S., Ding. X. (2007). Nutritional ...
  • نمایش کامل مراجع