تأثیر کودهای زیستی بر خصوصیات مرفولوژیک و فیزیولوژیک دو رقم سورگوم علوفه ای

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 811

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1168

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

به منظور تعیین نقش کودهای زیستی در جذب عناصر غذائی دو رقم سورگوم علوفه ای، آزمایشی در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در سال زراعی 1389 اجرا گردید. تیمارهای مورد بررسی در این تحقیق شامل کود فسفره و رقم بودند. تیمار رقم در دو سطح اعمال شد (جامبو و اسپیدفید) و تیمارهای کود فسفره در پنج سطح شامل بدون کود فسفره و بدون تلقیح، کود سوپر فسفات تریپل و بدون تلقیح، قارچ میکوریزا Glomus intraradices (AM)، باکتری حل کننده فسفات Pseudomonas fluorescens (Pf) و مخلوطی از این دو ریزسازواره (AM+Pf) در نظر گرفته شدند. صفات مورد بررسی شامل وزن تر و خشک بوته، ارتفاع بوته، قطر ساقه، وزن تر و خشک برگ، وزن تر و خشک ساقه بودند. نتایج نشان داد که تیمار قارچ میکوریز در تمامی صفات مورد مطالعه نسبت به بقیه تیمارها بالاتر بود و پائین ترین آن در تیمار شاهد (بدون کود و بدون تلقیح) مشاهده شد. پس از تیمار قارچ، در اکثر صفات مورد بررسی، تیمار کود شیمیائی بالاترین میزان را داشت، هر چند که در برخی از صفات با تیمار حاوی باکتری اختلاف معنی داری نداشت مقایسه میانگین ویژگی های مورد ارزیابی بین دو رقم نشان داد که در قطر ساقه، وزن خشک ساقه، وزن تر برگ و وزن تر ساقه، رقم جامبو بیشترین میزان را داشت، ولی در بقیه صفات مورد بررسی، رقم اسپیدفید از مقدار بالاتری برخوردار بود. نتایج این تحقیق نشان داد که هر چند که استفاده از قارچ میکوریز باعث افزایش وزن خشک گیااه می گردد اما در تیمارهای تلقیح شده با AM+Pf و Pf به دلیل آن که ریزسازواره ها برای ایجاد همزیستی با گیاه به کربن نیاز دارند, گیاه قسمتی از مواد فتوسنتزی خود را به تقویت همزیستی با این ریزسازواره ها اختصاص می دهد که این امر باعث کاهش وزن خشک گیاه می گردد، چرا که همزیستی با این ریزسازواره ها متحمل صرف انرژی است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سیدمحمدرضا احتشامی

اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

امیرحسین افشار

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

غلامرضا محسن آبادی

اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

ریحانه کرمی

دانشجوی کارشناسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Azcon, R., Azc on-Aguilar, C., and Barea, J. M. (1978). ...
  • Gamalero, E., Trotta, A., Massa, N., Copetta, A., Martinotti, M. ...
  • Ghollarata, M. (2006). Interactions between phosphorus availability and _ AM ...
  • Graham, J. H. (1982). Effect of citrus root exudates _ ...
  • Mehnaz, S., Kowalik, T., Reynolds, B., and Lazarovits, G. (2010). ...
  • Piromyou, P., B uranabanayat, B., Tantasawat, P., Tittabutr, P., Boonkerd, ...
  • Kohler, J., Caravaca, F., Carrasco, L, and Roldan, A. (2007). ...
  • Sekar, K. R., and Karmegam, N. (2010). Earthworm casts as ...
  • Sharma, A. K. (2002). Biofertilizers for sustainable agriculture. 1" edition. ...
  • نمایش کامل مراجع