چالش‌های مدیریتی در ورتی سول های استان کرمانشاه

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 945

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_299

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

ورتی سول ها با توجه به وسعت و ظرفیت بالای تولید محصول در اقتصاد کشاورزی استان کرمانشاه از اهمیت ویژه‌ای بر خوردار هستند. مهم‌ترین ویژگی آن‌ها تغییرات فیزکی در ماتریکس خاک با تغییر رطوبت است. این تحقیق در تابستان سال 1389 در منطقه میان دربند استان کرمانشاه صورت گرفته است. برای این منظور ده نیمرخ خاک مطالعه شده و خاک ها در پنج سری خاک متعلق به دو تحت گروه Chromic Haploxererts و Typic Haploxerertsرده بندی شدند. خصوصیات مختلف نشان داد که نفوذپذیری خاک های مورد مطالعه در کلاس آهسته و خیلی آهسته و بافت خاک در کلاس های خیلی سنگین و سنگین با بیش از 50 در صد رس قرار دارند. برای استفاده بهینه از خاک های ورتی سول در منطقه مورد مطالعه راهکارهای کاربردی ذیل پیشنهاد می‌گردد: 1- در اراضی پست و فاریاب ایجاد شبکه زه کش های سطحی و پرهیز از آبیاری سنتی وغرقابی، کوتاه نمودن دور آبیاری با بهره گیری از روش‌های نوین مانند کلاسیک ثابت، افزودن ماده آلی به خاک و سله شکنی پس از هر آبیاری می‌توان رطوبت خاک را در حد مطلوب نگهداری و با کاهش حجم درز و شکاف ها از تبخیر و نفوذ عمقی آب جلوگیری و ظرفیت نگهداری را افزایش داد، 2- در دیم زارها استفاده از کمبینات ها و ادوات زیر شکن و کشت نواری و بهره گیری از مالچ کلشی و همزمانی تاریخ کاشت با نزولات جوی توصیه می‌گردد و 3- اجرای پروژه کشاورزی حفاظتی به جای سیستم‌های سنتی می‌تواند منجر به ارتقاء توان تولید محصول در این خاک‌ها گردد

کلیدواژه ها:

انقباض و ابساط ، عملیات بی خاک ورزی ، کرمانشاه ، ورتی سول

نویسندگان

کریم نظری

کارشناس ارشد سازمان جهاد کشاورزی مدیریت آب و خاک استان کرمانشاه

محمدامیر دلاور

عضو هیات علمی گروه خاک شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

منوچهر زرین کفش

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

یحیی پرویزی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بنایی، م. ح، 1383. نقشه منابع و استعداد خاک‌های ایران، ...
  • Wildermuth et al. , 1986. soil water measuremet and management ...
  • Yule , 1978 and Gardner , 1978. soil water measuremet ...
  • نمایش کامل مراجع