بررسی اثر مکمل سینبیوتیک و محدودیت غذایی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 973

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_546

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

این پژوهش از اوایل بهمن ماه تا اواسط اسفند ماه سال 1389 در مجتمع آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد واحد یاسوج به روی 144 جوجه‌ی گوشتی نژاد کاب 500 انجام پذیرفت . در این تحقیق تأثیر بکارگیری محدودیت غذایی همراه با تغذیه پروبیوتیک و پری‌بیوتیک تحت عنوان سینبیوتیک بر عملکرد جوجه‌های گوشتی مورد ارزیابی قرار گرفت. پرندگان در 12 قفس به مدت 42 روز پرورش یافتند . جیره پایه با تراکم پایین مواد مغذی طبق توصیه‌های NRC (1994) تهیه گردید و با مقادیر توصیه شده از پروبیوتیک و پری‌بیوتیک مکمل گردید. در طی آزمایش میزان مصرف غذا و وزن هر تیمار به صورت هفتگی اندازه‌گیری گردید . در پایان آزمایش از هر تکرار یک پرنده ذبح و مورد تفکیک لاشه قرار گرفت . وزن زنده ، بازده لاشه خالص ، بازده ماهیچه سینه و ران و وزن چربی محوطه‌ی شکمی و قسمتهای اندام‌های داخلی شامل قلب ، کبد و... اندازه‌گیری گردید و نتایج مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد وزن نسبی لاشه و ماهیچه سینه با بکارگیری سینبیوتیک بعد از محدودیت غذایی در جیره به طور معنی‌داری بهبود یافت (p<0/05 ). وزن نسبی ماهیچه ران نیز در این تیمار نسبت به تیمار محدودیت غذایی بدون سینبیوتیک افزایش داشت (p<0/05). وزن نسبی اندام‌های داخلی شامل قلب ، کبد، و... تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت .درصد وزن نسبی چربی محوطه‌ی‌ شکمی در تیمارهای تغذیه شده با پروبیوتیک کمتر بود که در تیمار بکارگیری سینبیوتیک بعد از محدودیت به طور معنی‌داری کاهش داشت. تفاوت معنی‌داری بین تیمارها از لحاظ وزن زنده و خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی در پایان دوره مشاهده نشد((p<0/05

کلیدواژه ها:

کلمات کلیدی : جوجه های گوشتی ، خصوصیات لاشه ، سینبیوتیک ، عملکرد رشد ، محدودیت غذایی

نویسندگان

مهری شمسی

دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام دانشکد ه کشاورزی دانشگاه یاسوج

مختار خواجوی

استادیار دانشکده کشاورزی یاسوج

سیامک پارسایی

استادیار دانشکده کشاورزی یاسوج

هادی میران زاده

عضو هیئت علمی مرکز آموزشی جهاد کشاورزی استان اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Awad.W.A, K.Ghareeb, S. Abdel-Raheem and J. Bhm. 2009.Effects of dietary ...
  • Jin LZ, Ho. YW, N Abdullah and Jallaudin S, 1997 ...
  • Jung. S.J, R. Houde, B. Baurhoo, X. Zhao, B.H. Lee, ...
  • Kaur. J and A. K. Gupta. (2002). Applications of inulin ...
  • Lee. K. W, S. H. Lee, H. S. Lillehoj, G. ...
  • Milala. J, Grzelak.K, Krol. B, Juskiewicz.J, and Zdunczyk. Z. 2009. ...
  • نمایش کامل مراجع