اثر تزریق GnRH بر چند قلوزایی در میش های نژاد افشاری

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,186

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_551

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر همزمان سازی فحلی و تزریقات PMSG و GnRH بر راندمان تولید مثلی میش ها مطالعه حاضر انجام گرفت. چرخه فحلی 16 میش افشاری بوسیله سیدر(14 روز) در طول فصل تولید مثلی مورد همزمان سازی قرار گرفت. یک روز پیش از سیدر برداری IU300 PMSG به تمام میش ها تزریق گردید. شرایط فولیکول های تخمدان میش ها در زمان سیدر برداری و فحلی با روش اولتراسونوگرافی transrectal مورد بررسی و طبقه بندی قرار گرفتند و مشخص گردید که بین تعداد فولیکول هایmm 5 ˃ تفاوت معنی داری وجود دارد(P ˂ 0.05). در زمان جفت گیری نیز نیمی از میش ها (n=8)، gµ50 GnRH دریافت نموده و سایرین سالاین دریافت کردند. 30 روز پس از جفت گیری، تشخیص آبستنی در تمام میش ها با روش اولتراسونوگرافی transabdominal مورد بررسی قرار گرفت و نتیجه آن مثبت بودن آبستنی در تمام میش ها بود.پس از بره زایی تعداد بره های متولد شده در گروهی که GnRH دریافت کردند (%5/162) بیش از گروه کنترل (%125) بود. غلظت پروژسترون نمونه های خون بدست آمده در اوایل و اواسط آبستنی با روش ELISA مورد اندازه گیری قرار گرفت و پیرو آن مقادیر پروژسترون خون دراواسط آبستنی بیش از اوایل آن و همچنین در میش هایی که GnRH دریافت کرده بودند بیش از گروه کنترل بود(P ˂ 0.05) . میانگین وزن بره های متولد شده در میش هایی که GnRH دریافت کردند ( 0.1± 2/5) کمتر از آنهایی بود که GnRH را دریافت نکردند (0.1± 5.5). نتایج حاصل از این تحقیق نشاندهنده افزایش تعداد بره های متولد شده در گروهی که به دنبال همزمان سازی بوسیله سیدر و PMSG، مورد درمان GnRH قرار گرفتند، می باشد.

نویسندگان

محمدعلی سیرجانی

دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی

محمدحسین شهیر

دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی

حمید کهرام

دانشگاه تهران، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم دامی

مرادپاشا اسکندری نسب

دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ali A (2007). Effect of time of eCG administration _ ...
  • Boscos CM, Samartzi FC, Dellis S, Rogge A, Stefanakis A ...
  • _ Evans NP, Dahl GE, Caraty A, Padmanabhan V, Thrun ...
  • Evans NP, Dahl GE, Mauger DT, Padmanabhan V, Thrun LA ...
  • Bowen JM, Dahl GE, Evans NP, Thrun LA, Wang Y, ...
  • Khan TH, Beck NF, Khalid M (2007). The effects of ...
  • Scaramuzzi RJ, Downing JA (1997). The distribution of ovulations from ...
  • نمایش کامل مراجع