نگهداری اسپرم بز مهابادی با استفاده از رقیق کننده های بایوکسل و اویکسل بصورت مایع و در دمای C°5

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,746

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_588

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

این تحقیق به منظور ارزیابی دو رقیق کننده تجارتی بدون پروتیین حیوانی در نگهداری اسپرم بز مهابادی در شرایط مایع و دمای یخچال انجام گرفت. نمونه های منی از چهار راس بز مهابادی توسط واژن مصنوعی جمع آوری و پس از مخلوط کردن مورد استفاده قرار گرفت. تحرک اسپرم ها توسط سیستم CASA، درصد اسپرم های مرده توسط رنگ آمیزی ائوزین-نیگروزین و سلامت غشاء پلاسمایی از طریق تست HOS تعیین گردید. نمونه های جمع آوری شده از چهار راس بز پس از مخلوط شدن به نسبت مساوی به دو قسمت تقسیم شده و هر قسمت پس از جداسازی پلاسمای منی با استفاده از سانتریفوژ، با یکی از رقیق کننده های بایوکسل یا اویکسل به میزان 106 × 800 رقیق شدند. نمونه های رقیق شده به داخل یخچال و دمای 5 درجه سانتی انتقال یافته و در ساعات صفر، 6، 12، 24، 48 و 72 از لحاظ تحرک، درصد اسپرم های مرده و تست HOS ارزیابی گردید. در تجزیه واریانس تنها اثر زمان برروی پارامترهای اندازه گیری شده اسپرم معنی دار بوده (P<0.01). درصد اسپرم های دارای حرکت پیشرونده، درصد اسپرم های زنده و درصد اسپرم های دارای غشاء سیتوپلاسمی سالم از ساعت 48 نگهداری کاهش معنی داری را نسبت به ساعت صفر نشان دادند در صورتیکه درصد اسپرم های دارای حرکت کند و بدون حرکت افزایش معنی داری را نشان دادند(P<0.05). بطور کلی می توان رقیق کننده بایوکسل و اویکسل را برای نگهداری اسپرم بز بصورت مایع و در دمای °C5 استفاده کرد.

نویسندگان

اکرم فتح الله زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

فرهاد فرخی اردبیلی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

ایرج برنوسی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

سعدی کریم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Holtz W. 2005. Recent developments in assisted reproduction in goats. ...
  • Leboeuf B., Restall B., Salamon S. , 2000. Production and ...
  • Pellicer-Rubio, M.T., Magallon, T., Combarnous, Y., 1997. Deterioration of goat ...
  • Chemineau, P., Ba, G., Leboeuf, B., Maurel, M.C.. Roy, F., ...
  • نمایش کامل مراجع