روشی مبتنی بر PCR برای شناسایی و ردیابی arboricola pv. juglandis Xanthomonas عامل بلایت گردو

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,103

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_857

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

بلایت باکتریایی از مهمترین بیماری های گردو در سراسر جهان محسوب می شود. این بیماری از مناطق مختلف کشور و منجمله استان زنجان گزارش شده است. باکتری عامل بیماری Xanthomonas arboricola pv. juglandis داخل جوانه ها و سایر قسمت های هوایی گیاه حتی بدون آنکه علائمی از بیماری ایجاد نماید به سر می برد و به راحتی از طریق اندامهای گیاهی منتقل می گردد. در حال حاضر شناسایی گیاه آلوده به بیماری و نیز باکتری عامل آن به روش های سنتی جداسازی باکتری از بافت گیاهی و انجام آزمون های بیوشیمیایی لازم انجام می شود که وقت گیر و غیر قابل اعتماد می باشد. در این بررسی برای اولین بار طراحی روشی مبتنی بر polymerase chain reaction (PCR) جهت شناسایی و ردیابی این باکتری مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور ابتدا قطعه 16S rRNA از ژنوم X. arboricola pv. juglandis جدا شده از گردو در استان زنجان، تکثیر و تعیین توالی گردید. پس از مقایسه توالی قطعه با توالی های موجود در Genbank، دو پرایمر F و R1 طراحی گردید. مخلوط واکنش و برنامه PCR طراحی و بهینه سازی شد بطوریکه جفت پرایمر طراحی شده توانست یک قطعه bp 320 از ژنوم باکتری عامل بیماری را تکثیر نماید. نتیجه PCR برای کلیه جدایه های باکتری عامل بیماری اخذ شده از کلکسیون گروه گیاهپزشکی دانشگاه زنجان مثبت بود در حالیکه از ژنوم هیچ یک از باکتری های اپی فیت جدا شده از قسمت های هوایی گردو قطعه ای تکثیر نگردید. این اولین گزارش از طراحی پرایمر های اختصاصی برای باکتری X. arboricola pv. juglandis می باشد.

نویسندگان

علی اکبر زاده محمد

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

علیرضا معرفت

عضو هیات علمی گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نجفی ش، ح. امینیان، ع. معرفت، ح. اعتباریان و ح. ...
  • Esterio, M.A. and Latorre, B.A.1982. Potential sources of inoculum _ ...
  • Honeycutt, R. J., Sobral, B. W. S. & McClelland, M. ...
  • Schaad NW, Jones JB, Chun W, _ (2001) Laboratory Guide ...
  • Rademaker JLW, de Bruijn FJ (1997) Charac terization and classification ...
  • نمایش کامل مراجع