مقایسه چند شاخص مختلف در مطالعه تنوع بیماریزایی جدایه های Fusarium solani بر روی لوبیا

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 848

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_900

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

پوسیدگی ریشه و طوقه لوبیا توسط عوامل قارچی متعددی ایجاد می گردد که در استان زنجانFusarium solani (Martius) Appel & Wollenw. به عنوان فراوان ترین آن عوامل گزارش شده است. طی تحقیقی که در سال 1389 انجام گرفت، بیماریزایی 10 جدایه قارچ F. solani به دست آمده ازگیاهان آلوده لوبیا با در نظر گرفتن چند شاخص مختلف شامل شدت بیماری در اندام های هوایی، طول اندام هوایی گیاه، طول ریشه، طول زخم ریشه، وزن خشک ریشه و وزن خشک اندام های هوایی، 21 روز پس از سر زدن گیاهچه ها مورد مقایسه قرار گرفت. آزمونهای گلخانه ای در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام گرفتند. داده های حاصل از اندازه گیری شش شاخص مذکور، پس از تبدیل به درصدهای متعارف خود، در نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن بود که از بین شاخص های انتخاب شده، دو شاخص شدت بیماری در اندام های هوایی و طول زخم ریشه، اختلاف معنی داری را از نظر تنوع در بیماریزایی جدایه ها نشان دادند. گروهبندی جدایه ها بر اساس این دو شاخص منطبق بر هم نبود. با این حال آنالیز همبستگی نشان دهنده وجود همبستگی معنی دار مثبت بین این دو شاخص بود. همچنین شاخص شدت بیماریزایی بر اندام های هوایی دارای همبستگی منفی با وزن ریشه و نیز طول اندام های هوایی بود.

نویسندگان

زهرا صفرلو

گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اخوت، م. مکرمپور، ف. (1375)، تاثیر چند جدا شده از ...
  • صفرلو، ز. همتی، ر. صارمی، ح. (1390)، شناسایی فوزاریوم های ...
  • - ناصری، ب. و مرادی، پ.(1386). شیوع عوامل پوسیدگی ریشه ...
  • Hall, R.(1991). Compendium of bean diseases American phy topathological society.APS ...
  • Hartman, G. L., Huang Y H., Nelson R.L., Noel G.R., ...
  • Li, S. Hartman, G. L. & Chen, Y. (2009). Evaluation ...
  • نمایش کامل مراجع