میانجیگری در امور کیفری با تکیه بر نقش وکیل

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,952

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAYBODLAW01_302

تاریخ نمایه سازی: 30 شهریور 1394

چکیده مقاله:

یکی از نوآوری های قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 پیش بینی صریح امکان ارجاع امر کیفری به میانجیگری ازسوی مقام قضایی در ماده 82 قانون فوق الذکر می باشد. همچنین ماده 192 قانون مذکور مبین تکلیف بازپرس بر ارجاع امربه میانجیگری و اینجاد صلح و سازش میان طرفین است. ارجاع به میانجیگری اقدامی است که با الهام از آموزه های عدالتترمیمی و به منظور سازش طرفین و خارج ساختن پرونده های کم اهمیت از فرآیند قضایی پیش بینی شده است.از طرف دیگر به موجب ماده 31 قانون اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری مصوب 1356 ، وکلای دادگستری موظف شده انددر دعاوی جزایی که با گذشت شاکی تعقیب قانونی آنها موقوف می شود، قبل از اقامه دعوی سعی نمایند بین طرفین دعواسازش دهند و انجام این وظیفه را در ضمن دفاع تصریح نمایند. همچنین بعد از طرح دعوی در جریان رسیدگی نیز مساعیخود را در این زمینه معمول دارند. این تکلیف بعد معنوی کار وکیل را بیان می کند، که البته با معافیت وکلاء ای که با صلحفصل خصومت کرده اند از پرداخت مالیات و اقداماتی از این قبیل(ماده 34 همان قانون)، مبین توجه و علاقه مندی مسئولینبه فصل خصومت از طریق صلح و سازش می باشد. در این مقال بر آن شدیم تا ضمن تبیین و تشریح امکان ارجاع امرکیفری به میانجیگری و بررسی نقش وکیل در این زمینه، به ارائه پیشنهاداتی در خصوص سازمان و چگونگی تشکیل نهادهایغیر قضایی صلح و سازش و نیز چگونگی فرآیند میانجیگری و انتخاب میانجیگر با تأکید بر نقش وکلا بپردازیم.

نویسندگان

سهیلا محمدی

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی مدرس دانشگاه پیام نور، عضوهیات مدیره موسسه خدمات و مطالعات حقوقی دادبانان فرهیخت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • : اسکندری، امیر محمد(1384)، "بررسی نقش تکمیلی روشهای حل اختلاف ...
  • : حسینی، سید محمد(1378)، "نقش میانجیگری در فصل دعاوی و ...
  • : خالقی، علی (133)، نکته ها در قانون آیین دادرسی ...
  • : شاهرخی، حسین (185)، "میانجیگری اندیشه ای قضا زدایانه" مجله ...
  • : شهلا، مهدی (1380)، "خانه انصاف" مجله کانون وکلا، شماره ...
  • : عبادی، محمد اسماعیل (133)، "علل اطاله دادرسی و راهکارهای ...
  • : کاشفی اسماعیل زاده، حسن (1382)، "میانجیگری بین مرتکب و ...
  • : محمدی ری شهری، محمد (1379)، میزان الحکمه، جلد دهم، ...
  • : نجفی ابرندآبادی، علی حسین 1387)، "اصلاح ذات البین و ...
  • نمایش کامل مراجع