تاثیر تجسم هدایت شده با محتوای مذهبی بر میزان اضطراب و فشار خون بیماران کاندیدآندوسکوپی و کولونوسکوپی در بیمارستان 22 بهمن شهرستان گناباد در سال 1393

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 736

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MCED01_032

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: بیماریهای دستگاه گوارشی یکی از اختلالات شایع بوده و آندوسکوپی و کولونوسکوپی مهمترین روشهای تشخیصی برای این اختلالات هستندکه به علت تهاجمی بودن میتوانند باعث ترس و اضطراب بیماران گردند.این اضطراب قبل از آندوسکوپی و کولونوسکوپی،باعث کاهش تمایل بیماران و افزایش زمان انجام آندوسکوپی و کولونوسکوپی می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تجسم هدایت شده با محتوایمذهبی بر میزان اضطراب و فشارخون بیماران کاندید آندوسکوپی وکولونوسکوپی انجام شده است. مواد و روش ها:این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده برروی 60 بیمار کاندید آندوسکوپی وکولونوسکوپی مراجعه کننده به بیمارستان 22 بهمن گناباد در مهر ماه سال 1393 انجام شد. نمونه ها با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مساوی کنترل و مداخله تقسیم شدند. فایل صوتی تجسمهدایت شده با محتوای مذهبی برای گروه مداخله یکساعت قبل ازآندوسکوپی و کولونوسکوپی پخش گردید. میزان اضطراب، فشارخون ونبض قبل از مداخله و بلافاصله قبل از آندوسکوپی و کولونوسکوپی در دو گروه اندازه گیری شد. ابزار اندازه گیری اضطراب، پرسشنامه اضطراب آشکار اسپیل برگر بود. یافته ها: قبل ازمداخله تفاوت معنی داری بین دوگروه کنترل و مداخله از نظرمتغیرهای جمعیت شناختی و میزان اضطراب و فشارخون و نبض وجود نداشت. بعد از اجرای مداخله،میانگین و انحراف معیار میزان اضطراب، و نبض بیماران درگروه مداخله ( 30 نفر) نسبت به گروه کنترل( 30 نفر)، کاهش معنی داری نشان داد ولی در میزان فشار خون تفاوت معناداری ایجاد نشد. نتیجه گیری: تجسم هدایت شده در بیماران کاندیدآندوسکوپی و کولونوسکوپی میتواند باعث کاهش اضطراب ونبض بیماران قبل از انجام این روشها شود. لذا استفاده از این تکنیک کم هزینه و کارآمد به عنوان یکی از روشهای غیردارویی برای کاهش اضطراب و فشارخون بیماران، قبل از انجام روشهای تشخیصی تهاجمی توصیه میشود.

نویسندگان

الهام صابری نوغابی

کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گناباد،گناباد، ایران

بتول خاوری

دانشجوی پرستاری/کارشناسی ،کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گناباد،گناباد، ایران

جواد جمال رضا

دانشجوی پرستاری/کارشناسی ،کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گناباد،گناباد، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :