نقش بیمه مراتع در اقتصاد مقاومتی

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 567

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MDCONF03_126

تاریخ نمایه سازی: 8 تیر 1398

چکیده مقاله:

منابع طبیعی کشور از جمله ثروت های ملی است که کل اقتصاد کشور به نحوی به آن وابسته است و به عنوان مهمترین بستر تحقق اقتصاد مقاومتی تلقی می شود. اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که در پی مقاوم سازی وترمیم ساختارها و نهادهای فرسوده و ناکارامد موجود اقتصادی است. موضوع اقتصاد مقاومتی یک راهکار و نقشه راه سازنده بوده و با به کارگیری طرح های نوین می توان زمینه را برای پایداری اقتصاد مقاومتی در بخشکشاورزی فراهم آورد. یکی از مولفه های مهم و اصلی در اقتصاد مقاومتی امنیت غذایی است و با توجه اهمیت منابع طبیعی تجدید شونده در تولید کشور حمایت و حفاظت از این منابع، امری بسیار ضروری است. مراتع نیز از مهمترین منبع تجدید پذیر قابل دسترس هستند و نقش قابل ملاحظه ای را در امنیت غذایی ایفا می کنند، اما فعالیت در این بخش به دلیل وجود شرایط کنترل نشده از قبیل عوامل جوی و خشکسالی، مخاطره آمیز شمرده می شود. یکی از بهترین روش های رویارویی با مخاطرات، شناخت و کنترل ریسک خطر می باشد. بیمه مراتع یکی از ابزار مهم و موثر در زمینه مدیریت ریسک در بخش منابع طبیعی مطرح است که به رغم گستردگی سطح مراتع کشور، سطح محدوی از آنها تحت پوشش بیمه قرار گرفته است. با توجه به اهمیت نقش بیمه مراتع در اقتصاد مقاومتی، در این پژوهش ضمن بیان اهمیت و تاثیر بیمه مراتع بر اقتصاد و کاهش ریسک، عوامل موثر بر پذیرش بیمه مراتع مورد بررسی قرار گرفته تا با شناسایی و برنامه ریزی لازم اقدامات موثر در جهت گسترش و ترویج بیمه مراتع کشور صورت گیرد.

نویسندگان

الهام فخیمی

استادیار پژوهشی، بخش منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران