ارائه تحلیل اقتصادی توابع رگرسیون خطی،نمایی و لگاریتمی مقدار سوخت بهینه مصرف شده خودروهای سواری در تقاطعات چراغدار دوفاز و سه فاز

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 568

فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MEAE01_0010

تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1394

چکیده مقاله:

مصرف انرژی در ایران طی دو دهه اخیر رشد چشمگیری داشته و منجر به تخلیه منابع نفت و گاز شده است.ایران از غنی ترین منابع انرژی برخوردار است اما استفاده نادرست و اتلاف انرژی خسارت جبران ناپذیری را به کشور تحمیل کرده است. عدم کارایی فنی و اقتصادی مصرف انرژی و هدر رفتن قریب به یک سوم از کل انرژی و مشکلات زیست محیطی ناشی از آن،بهره وری انرژی را بیش از پیش ضروری می سازد.بخش حمل و نقل کشور نقش عمده ای در مصرف و اتلاف انرژی دارد.مدیریت بهینه مصرف سوخت و ارائه راهکارهایی به منظور بالا بردن بهره وری مصرف سوخت خودروهای سواری همواره به عنوان موضوعاتی مهم در حوزه اقتصاد انرژی و حمل و نقل محسوب می گردد.یکی از عوامل مهم در این حوزه، توقف خودروها پشت چراغهای راهنمایی می باشد.هدف اصلی عملکرد چراغ های راهنمایی،تنظیم جریان عبور وسایل نقلیه می باشد. همواره ارائه زمان بندی بهینه در تقاطعات چراغدار به منظور کاهش مقدار مصرف سوخت خودروهای ورودی به رویکردهای مختلف تقاطع از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.هدف از این پژوهش شبیه سازی مقدار مصرف سوخت خودروهای پشت چراغ قرمز و تعیین بازه های بهینه برای هریک از متغیرها می باشد.بدین منظور ابتدا ده تقاطع دو فاز و ده تقاطع سه فاز با احجام ورودی مختلف در نرم افزار سینکرو شبیه سازی و مقدار مصرف سوخت بهینه کلیه خودروهای ورودی به تقاطع تعیین گشته،سپس توابع رگرسیون خطی،نمایی و لگاریتمی مقدار سوخت بهینه شده با شاخص های ترافیکی تاخیر،طول صف،مسافت سفر و زمان سفر بدست آمده و در انتها توابعی که از شاخص های آماری بهتری برخوردار بودند به عنوان توابع رگرسیونی مطلوب ارائه شده اند و به تحلیل حساسیت این توابع رگرسیونی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها:

مقدار سوخت مصرفی بهینه شده ، تحلیل حساسیت ، تقاطعات دو فاز و سه فاز ، توابع رگرسیونی

نویسندگان

علیرضا انصاری یار

کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل و نقل،دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین

سپیده محمد نژاد مدردی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد مدیریت(MBA)،دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :