پیش بینی نحوه گذراندن اوقات فراغت (فعالیت های مذهبی، تماشای تلویزیون، استفاده از اینترنت) بر اساس پیوند، نظارت و حمایت خانواده در دانش آموزان دختر

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 467

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MHWIAUQ04_330

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر با هدف پیش بینی نحوه گذراندن اوقات فراغت (انجام فعالیت های مذهبی، میزان تماشای تلویزیون و استفاده از اینترنت) بر اساس پیوند، نظارت و حمایت خانواده در دانش آموزان دختر انجام شده است . روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی میباشد. جامعه آماری این پژوهش، عبارت است از تمام دانش آموزان دختر پایه اول دبیرستان های شهر مشهد در سال تحصیلی 1393-1392 .به منظور دستیابی به اهداف پژوهش، از بین جامعه تحقیق تعداد 120 نفر به وسیله ی روش نمونهگیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند . ابزار مورد استفاده در این پژوهش ابزار سلامت روان بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (آزمون تحلیل واریانس یکطرفه، آزمون تحلیل تشخیص) استفاده شد. نتایج پژوهش حاکی از آن بود که تابع تشخیص متشکل از پیوند، نظارت و حمایت خانواده می تواند با ضریب موفقیت 74 درصد، میزان تماشای تلوزیون را پیش بینی کند، با ضریب موفقیت 5.72 درصد، میزان استفاده از اینترنت را پیش بینی کند و با ضریب موفقیت 70 درصد، میزان فعالیت های مذهبی را پیش بینی کند . همچنین پیوند، نظارت و حمایت خانواده در بین دانش آموزان با میزان تماشای تلوزیون مختلف و میزان استفاده اینترنت مختلف، تفاوت معناداری دارد و پیوند و حمایت خانواده در بین دانش آموزان با میزان فعالیت مذهبی مختلف، تفاوت معناداری دارد . بدین ترتیب که میانگین تماشای تلویزیون با افزایش پیوند و حمایت خانواده و کاهش نظارت خانواده، کم می شود . میانگین استفاده از اینترنت با افزایش پیو ند و حمایت خانواده و کاهش نظارت خانواده، کم می شود . میانگین فعالیت های مذهبی با افزایش پیوند و حمایت خانواده، زیاد می شود . در مجموع نتایج بیانگر نقش تعیین کننده پیوند، نظارت و حمایت خانواده برای میزان تماشای تلوزیون، استفاده از اینترنت و فعالیت های مذهبی دانش آموزان دختر میباشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

نازلی پناهی

کارشناسی ارشد مشاوره خانواده و مشاور آموزش و پرورش ناحیه ۶ مشهد

لیلی قاری سعادتی

کارشناسی ارشد مشاوره مدرسه

گلجان سلطانی

کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی و مشاور آموزش وپرورش ناحیه ۶ مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احمدی، خدابخش؛ عبدلملکی، هادی؛ افسردیر، بیتا؛ سید اسماعیلی، فتح الله. ...
  • رابطه اعتیاد به اینترنت باعملکرد خانواده وسلامت روان در دانش اموزان [مقاله ژورنالی]
  • خواجه نوری، بیژن؛ مقدسریال علی اصغر . (1387). بررسی عوامل ...
  • سعیدی، امین، 06 20، جامعه شناسی اوقات فراغت. ...
  • لس هیوود و دیگران (1380). اوقات فراغت، ترجمه محمد احسانی، ...
  • هادوی کاشانی، اصغر، 1381، (مقاله) برداشتی از یک روایت، مجله ...
  • و 15 اردیبهشت 1395 مشاوره و سلامت روان ...
  • آنه آزاداسلامی واحد قوچا ن] _ mhw201 6.lauq.aclr Thompson, A. ...
  • Amestoy, V.A., et al. (2008). The leisure experience, The Journal ...
  • Ling-yan, L _ , Deng-HUA, & Ran, T.(2007).Family function of ...
  • Lio .c.y., & Kuo, F .y.(2007).A study of internet addiction ...
  • Park, s.k.Jae, , Kim, j.y & Cho, C.B .(2008). Prevalence ...
  • نمایش کامل مراجع