بررسی اثر آنتی اکسیدانی رزماری به عنوان نگهدارنده طبیعی به همراه پیاز سفید و قرمز درافزایش ماندگاری روغن کلزا

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 722

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MODERNAGR01_037

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

تند شدگی به عنوان یک مشکل جدی در محصولات غذایی، قابل توجه است که باعث کاهش مدت ماندگاری محصولات و کیفیت تغذیه ای آنها می شود. آنتی اکسیدان ها می توانند به طور موثری برای جلوگیری از اکسیداسیون لیپیدها استفاده شوند. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که باعث به تاخیر انداختن یا کند کردن اکسیداسیون مواد غذایی می شوند که این مواد قابلیت اکسید شدن از طریق اتواکسیداسیون را دارند. آنتی اکسیدان ها را میتوان بر اساس مکانیسم عمل به سه دسته آنتی اکسیدان های اولیه، آنتی اکسیدان های ثانویه و آنتی اکسیدان های سینر ژیستی تقسیم نمود نتایج نشان داد که تیمار رزماری با غلظت %0/5 در پیاز قرمز اندیس پر اکسید را کاهش داده اند اما اندیس اسیدی آن با غلظت 25/0% تفاوت چندانی ندارند. در این آزمون از 2نوع پیاز قرمز و سفید جهت ارائه نتایج دقیق تر استفاده شده است .هدف از این تحقیق، کاربرد مخلوطی از آنتی اکسیدان های طبیعی بود که بیشترین پایداری اکسیداتیو را برای روغن کلزا و سویا فراهم کند عمر انباری آن را افزایش دهد و بتواند جایگزین آنتی اکسیدان سنتزی شود .باتوجه به اثرات منفی مصرف آنتی اکسیدا نهای سنتزی بر سلامت مصرف کنندگان و همچنین با توجه به نتایج این تحقیق میتوان تیمار عصاره رزماری با غلظت 0/5% همراه با پیاز قرمز را به عنوان جانشین آنتی اکسیدان سنتزی جهت حفظ کیفیت روغن کلزا پیشنهاد نمود.

کلیدواژه ها:

آنتی اکسیدان های طبیعی ، اکسیداسیون ، رزماری ، سنتزی

نویسندگان

ملیحه ترابیده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

محمد کاظم دستغیب بهشتی

استادیار و عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مظفریان، ولی الله. 1375. فرهنگ نامهای گیاهان ایران طب سنتی ...
  • Abdalla AE and Roozen JP. 1999. Effect of plant extracts ...
  • , M a h ammadzadeh, S. et al. 2006. Antioxidant ...
  • Mau JL, Lai EYC, Wang NP, Chen CC, Chang CH ...
  • Pokorny J, Yanishlieva N and Gordon M. 2001. Antioxidant in ...
  • نمایش کامل مراجع