بررسی ترکیبات اسانس و ارزیابی فعالیت انتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره های متانولی و هیدروالکلی Salvia hydrangea از منطقه کردستان

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 949

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA02_584

تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1393

چکیده مقاله:

در این تحقیق به شناسایی ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس مریم گلی تماشایی (Salvia hydrangea) جمع اوری شده از منطقه کردستان و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره متانولی و هیدروالکلی آن پرداخته شده است. نتایج حاصل از این بررسی ها نشان داد که 1و 8 - سینئول (9/45)ف ترانس کاریوفیلن (8/94 و اسپاتولنول (50/28) ترکیبات عمده اسانس این گیاه را تشکیل می دهد. به منظور بررسی قدرت آنتی اکسیدانی گیاه، دو روش ارزیابی فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH و ارزیابی مهار پرکسیداسیون لیپید استفاده شد. همچنین میزان کل ترکیبات فنلی با استفاده از معرف فولین مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که عصاره متانولی با IC50 برابر با 100 میکروگرم بر میلی لیتر و عصاره هیدروالکلی با IC50 برابر با 79/43 میکروگرم بر میلی لیتر در مقایسه با استاندارد BHT دارای قدرت آنتی اکسیدانی متوسط بوده و عصاره هیدروالکلی قدرت مهار بیشتری نسبت به عصاره متانولی دارد. در آزمون مهار پراکسیداسیون لیپید از طریق بی رنگ شدن بتاکاروتن نیز عصاره متانولی قدرت مهار بیشتری نسبت به عصاره هیدروالکلی نشان داد. از طریفی میزان ترکیبات فنلی موجود در عصاره متانولی مربم گلی تماشایی بیشتر از عصاره هیدروالکلی می باشد. بررسی خواص ضد میکروبی این گیاه در ورش دیسک دیفیوژن نشان داد که هر دو عصاره متانولی و هیدروالکلی این گیاه با قطر هاله عدم رشد 18 میلی متر در برابر باکتری Staphylococcus epidermidis خاصیت مهار کنندگی بالایی دارد. همچنین عصاره متانولی مریم گلی تماشایی با قطر هاله 12 میلی متر در برابر باکتری Bacillus subtilis و قطر هاله 9 میلی متر در برابر باکتری Escherichia. Coli فعالیت مهارکنندگی نشان داد. با این وجود نتایج حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) برای عصاره متانولی مریم گلی تماشایی در برابر این باکتری ها چندان رضایتبخش نبود.

نویسندگان

مریم اخباری

استادیار پژوهشکده اسانس های طبیعی دانشگاه کاشان

زهرا قنبری

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهشکده اسانس های طبیعی دانشگاه کاشان

حسین بتولی

استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان (باغ گیاه شناسی کاشان)

محمدرضا عنایت

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهشکده اسانس هاس طبیعی دانشگاه کاشان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مومنی، تاج خانم و شاهرخی، نوبهار، اسانس‌های گیاهی و اثرات ...
  • Biochemical Systematics and EcologyVolu me 36, a Atatirk University, Faculty ...
  • Henry. C, Heppell N. Nutritional losses and gains during processing: ...
  • Robards K, Kerr A, Patsalides E. Rancidity and its measuremet ...
  • Akhbari, M.; Mozdian fard, M.; B atool i, H.Natural product ...
  • Saeedi, M.; Morteza- semmani, K.; Mahdavi, M. R. & Rahmani, ...
  • Ebrahimabadi, A. H.; Mazoochi, A.: JookarKashi, F.; Dj afari-Bidgoli, Z.; ...
  • Biochemical Systematics and Ecol ogyVolume 36, a Atatirk University, Faculty ...
  • Jafarian dehkordi.A, GGhannadi. A, keramati.N, The Effects Of Salvia Hydrangea ...
  • نمایش کامل مراجع