اثر تنش های زنده و غیرزنده در تولیدات کشاورزی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,329

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA03_079

تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394

چکیده مقاله:

وقتی که گیاهان زراعی با تنش های محیطی (تنش های غیرزنده و زنده) مواجه می شوند محدوده وسیعی از عکس العمل های گیاهی من جمله تغییر در بیان ژنهاف تغییرات هورمونیف متابولیسم های سلولی، تغییرات مورفولوژیک و نهایتاً رشد و تولید محصول را تحت تأثیر قرار می دهند. تنش به معنای وسیع آن به هر عامل یا ترکیبی از عوامل محیطی اطلاق می گردد که باعث شود گیاه نتواند به اندازه توان بالقوه ژنتیکی خود رشد کند، هر چه طول دوره تنش افزوده می گردد گیاه ضعیف تر شده از قدرت حیاتی آن کاسته می شود. هنگامی که از قدرت سازگاری گیاه کاسته می شود دامنه آسیب های وارده بر گیاه افزایش می یابد به طوری که ممکن است این آسیب ها به صورت تغییر ناپذیر (پایدار) در آیند. تنش ها می توانند زیستی (Biotic stress) و غیرزیستی (Abiotic stress) باشند. تنش غیرزیستی مانند خشکی، شوری، گرما، کمبود اکسیژن، سرما یخبندان، آلوده کننده های محیط و غیره و تنش زیستی شامل علف های هرز، حشرات، نماتدها و ارگانیزم های بیماریزا و آفات می باشد. در مقابل گروهی از میکروارگانیسم ها نیز از طریق ترشح ترکیبات هورمونی باعث توسعه سیستم ریشه ای گیاه و افزایش جذب آب و عناصر غذایی می شوند. انجام تطابق اسمزی، افزایش بیان ژنهای مسئول ایجاد مقاومت در مقابل تنش و فعال کردن مسیرهای دفاعی گیاه از دیگر مکانیسم هایی است که باعث افزایش تحمل گیاه و بهبود رشد گیاه، افزایش عملکرد و در نهایت افزایش کارآیی مصرف آب می گردد.

کلیدواژه ها:

تنش های زیستی و غیرزیستی ، عملکرد ، تغییر فیزیولوژی و مورفولوژی گیاهان

نویسندگان

محمود قلی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته کشاورزی- زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارس آباد، مدیر دبیرستان دوره اول نمونه دولتی علامه جعفری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آیفاس، (0222)، بررسی اثرات تنش خشکی ...
  • استارک، (1992) تنش خشکی 4- بابلی، 1941، علفهای هرز گیاهان ...
  • باقری، ع، ا:نظامی، ع. و م. پارسا.1051 بزراعت و اصلاح ...
  • پارسا، م. و ع. باقری.1025.حبوبات. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.700 صفحه. ...
  • -Knutson, C, Hayes, C. and Phillips, T, 1998. How to ...
  • Sadras, V.O. and S.P.Milro. (1996). Soil - water threshods for ...
  • نمایش کامل مراجع