بررسی اثرات کود بیولوژیک ازته و هیومیک اسید بر درصد اسانس و عملکرد روغن و کشت مخلوط گیاهان دارویی زوفا و کرچک در شرایط آب و هوایی اراک

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 782

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA03_160

تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394

چکیده مقاله:

گیاهان دارویی به گستره وسیعی از گیاهان اطلاق می شود که دارای مواد مؤثره مشخص هستند و دردرمان بیماری و یا در پیشگیری از بروز آن مورد استفاده قرار می گیرند. اهمیت گیاهان دارویی در ایران به علت شرایط اکولوژی خاص آنها می باشد. بدین منظور طراحی با هدف تأثیر هورمون هیومیک اسید و کود شیمیایی ازته بر کشت همزمان 2 گونه گیاه دارویی زوقا و کرچک در شرایط آب و هوایی اراک مورد بررسی قرار گرفت و تأثیر آن بر شاخص های رشد در مزارع دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی در سال زراعی 1392 مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق دارای 9 تیمار به صورت آزمایش فاکتوریل در غالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار بر روی گیاهان دارویی زوقا و کرچک اجرا گردید. فاکتور های آزمایش شامل فاکتور کود ازته در سه سطح (nitrogen 46%) شامل: Nitrogen fertilizer (kg ha-1) N1=0 N2=75 N3 150= فاکتور هیومیک اسید در 3 سطح Humic acid (mg l-1) H1= 0 H2=100 H3=200 بودند. در این آزمایش زمینی به ابعاد 20x30 متر مربع درنظر گرفته شده و کرت ها به ابعاد 2x4 متر، فاصله خطوط 50 سانتی متر (در هر کرت 3 خط کاشت)، کشت زوقا و کرچک در دو طرف پشته صورت گرفت. فاصله کشت بذور زوفا در یک طرف پشته با فاصله 40 سانتی متر و فاصله کشت بذور کرچک در طرف دیگر پشته 40 سانتی متر می باشد. فاصله بین کرت ها یک متر و فاصله تکرارها از هم 2 متر درنظر گرفته شد. نتایج حاصل از آزمایش انجام شده در گیاه کرچک در کشت مخلوط با زوقا نتایج نشان داد که سطوح مختلف کود نیتروژن و اسید هیومیک بر صفاتی همچون ارتفاع بوته، طول ساقه اصلی، قطر ساقه اصلی، تعداد کره در ساقه اصلی، تعداد برگ در بوته، عملکرد دانه در هکتار، مقدارروغن در دانه و عملکرد روغن در هکتار اثر گذاشته و در سطح احتمال 0/01 معنی دار شد. در حالت کلی می توان نتیجه گرفت کشت همزمان این دو گیاه امکان پذیر بوده و می توان از یک زمین 2 محصول برداشت کرد.

نویسندگان

سیده زهرا شریفی

کارشناس ارشد زراعت دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

حمید مدنی

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

غلامرضا نادری

دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ملکوتی، م.ج و م. م . تهرانی . 2489 . ...
  • ایران نژاد، ح و شهبازیان، ن و پیری، پ . ...
  • امیدبیگی، ر. :248. تولید و فرآوری گیاهان دارویی، جلد دوم، ...
  • متین، الف. 2493. نسخه های درمان با گیاهان دارویی از ...
  • نمایش کامل مراجع