بررسی اثر باکتری مولد گال طوقه (Agrobacterium vitis) بر میزان خسارت و بیماری‌زایی نماتد ریشه گرهی (meloidogyne javanica) در سه پایه‌ی بادام

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,124

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MYBOOD01_114

تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393

چکیده مقاله:

به دلیل گسترش و شیوع روزافزون باکتری مواد گال طوقه (agrobacterium vitis) و نماتد ریشه گرهی (meloidogyne javanica) در خاک‌های اکثر مناطق ایران به ویژه باغات میوه، بررسی اثر آلودگی باکتری عامل گال طوقه بر میزان خسارت و بیماری‌زایی نماتد ریشه گرهی روی بادام مورد توجه قرار گرفت. بدین منظور عکس‌العمل سه پایه‌ی بادام GN15,GF677 و هیبرید هلو× بادام شورابی 2 با حضور و عدم حضور نماتد ریشه گرهی و باکتری مولد گال طوقه به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانه بررسی شد. مایه‌زنی باکتری ونماتد، باکتری به تنهایی، نماتد به تنهایی، و آب مقطر (شاهد) تیمارهای آزمایش را تشکیل دادند. مایه تلقیح نماتد به میزان 3000 تخم و لارو بر کیلوگرم خاک و سوسپانسیون باکتری با غلظت cfu/ml 10به نسبت یک درصد حجم به وزن به خاک اطراف ریشه اضافه گردید. مایه‌زنی باکتری سه هفته بعد از نماتد صورت گرفت. تجزیه واریانس و مقایسه میانگین نتایج حاصل نشان داد که به جز پایه‌ی GN15 ، سایر پایه‌های مورد بررسی به نماتد حساس می‌باشند. نماتد کاهش معنی‌داری در شاخص‌های رشدی گیاه روی پایه‌ی GN15 ایجاد کرد.در مقابل آنالیز شاخص‌های رشدی گیاه و بیماری‌زای باکتری در تیمارهای دریافت‌کننده باکتری نشان‌دهنده کاهش معنی‌دار شاخص‌های مذکور در پایه‌ی مورد بحث (GN15) و حساسیت آن به باکتری بود حضور باکتری موجب کاهش بیشتر شاخص‌های رشدی گیاه و افزایش پارامترهای رشد و نموی نماتد (نسبت به نماتد تنها) گردید.

کلیدواژه ها:

بادام ، باکتری مولد گال طوقه ، نماتد ریشه گرهی ، agrobacterium vitis

نویسندگان

شهرزاد فتحی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد

علیاکبر فدایی تهرانی

استادیار گروه گیاه پزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آمارنامه کشاورزی سال زراعی 1387-1388. اداره کل آمار و اطلاعات ...
  • یزدانی، س.، اشراقی، ر.، و پورسعید، ب 0، 1385. تحلیل ...
  • آمارنامه کشاورزی سال زراعی 1388-1389 استان چهارمحال و بختیاری . ...
  • _ 1386. نماتد شناسی در کشاورزی، انتشارات اندیشه گستر اصفهان ...
  • اشرفی، ج.، حسن‌زاده، ن.1389. اثر ضد باکتری اسانس مرزه و ...
  • صحرانشین، م، 1392، بررسی عکس‌العمل تعدادی از پایه ها و ...
  • Perry R.N. Moens M. 2005. Plant nematology. CABI North American ...
  • نمایش کامل مراجع