اثرات تاریخ کاشت برعملکرد اجزای عملکرد و برخی ازصفات مورفولوژیک 3 ژنوتیپ گلرنگ بهاره (Cartamus tinctorius L. درشرایط آب وهوایی تبریز

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 613

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT11_0045

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثرات تاریخ کاشت بر عملکرد، اجزای عملکرد و برخی از صفات مورفولوژیک 3 رقم گلرنگ بهاره، آزمایشی به صورت فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار و با 2 فاکتور سطوح تاریخ کاشت (6 اردیبهشت، 12 اردیبهشت، 18 اردیبهشت، 24 اردیبهشت) و 3 رقم گلرنگ در سال زراعی 1388 در ایستگاه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز به اجرا درآمد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که دیر کاشتی باعث کاهش معنی داری در صفات عملکرد دانه، تعداد دانه در طبق، تعداد طبق، وزن هزار دانه، ارتفاع بوته و تعداد برگ در بوته می گردد. همچنین نتایج حاصل از اثرات متقابل تاریخ کاشت و رقم بر صفات در سطح احتمال 5% بجز ارتفاع بوته غیر معنی دار بود. بیشترین عملکرد دانه در تاریخ کاشت اول به میزان 2267 و کمترین عملکرد دانه در تاریخ کاشت چهارم به میزان 1124 کیلوگرم در هکتار به دست آمد. بیشترین تعداد طبق دربوته در تاریخ کاشت اول به میزان 44/13 عدد و کمترین آن در تاریخ کاشت چهارم به میزان 77/6 عدد به دست آمد و بیشترین تعداد دانه در طبق در تاریخ کاشت اول به میزان 78/57 عدد و کمترین آن در تاریخ کاشت چهارم به میزان 36 عدد حاصل شد. همچنین مقایسات میانگین ها نشان داد که بیشترین وزن هزاردانه درتاریخ کاشت اول به میزان 37.78 گرم و کمترین آن درتاریخ کاشت چهارم به میزان 26.33 گرم و بیشترین تعدادبرگ دربوته درتاریخ کاشت اول به میزان 90.67 عدد و کمترین تعدادبرگ دربوته درتاریخ کاشت چهارم به میزان 54.89 عدد حاصل میشود.

نویسندگان

بهاره دل طلب

دانشجوی کارشناسی ارشد

حمدالله کاظمی اربط

استاددانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

ابراهیم خلیل وند بهروزیار

دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی

آذین آقامی

کارشناس ارشد زراعت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahmadi, M.R., Omide, A. H, . 1997. Study of seed ...
  • Amiri, A., 1999. Result of cultural practices and breeding on ...
  • Ashri, A., 1975. Safflower germless evaluation. Plant Genetio Resources Newsletter, ...
  • Bremner, P. M., Tabe, M. D., 1966. The effect of ...
  • Haydari, A., Asad, M. T., 1999. The effect of irrigation ...
  • Khaga por, M. R., Baghary, M., 1996. Effect of planting ...
  • Pass aban-e-Islam, B ., 2002. Technical Bulletin in safflower Organization ...
  • Raymar, P. L, Bernard, R. L., 1988. Response of current ...
  • Wilcox, J. R ., Berger, F. 1 98 7.Indeterminate and ...
  • نمایش کامل مراجع