اثرفاصله ردیف کاشت و فاصله بوته درروی ردیف کاشت برقابلیت های زراعی آفتابگردان هیبریدهای سان 36 دراصفهان

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 597

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT11_0133

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392

چکیده مقاله:

این آزمایش به منظور ارزیابی تأثیر فاصله ردیف کاشت و فاصله بوته در روی ردیف کاشت بر خصوصیات رشد رویشی و زایشی آفتابگردان، هیبریدهای سان 36، در فروردین 1385 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان با آرایش کرتهای یکبار خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. فاصله ردیف کاشت (60 و 75 سانتی متر) به عنوان فاکتور اصلی و فاصله بوته در روی ردیف کاشت (14، 28 و 42 سانتی متر) به عنوان فاکتور فرعی منظور گردیدند. قطر ساقه، وزن خشک ساقه، برگ، بقایای طبق، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک تک بوته با افزایش فاصله ردیف کاشت افزایش یافت که این افزایش در مورد وزن خشک ساقه و بقایای طبق معنی دار بود. با افزایش فاصله ردیف کاشت شاخص برداشت کاهش یافت که این کاهش معنی دار نبود. با افزایش فاصله ردیف کاشت، وزن خشک ساقه، برگ، بقایای طبق، عمکلرددانه و عملکرد بیولوژیک در واحد سطح کاهش یافت که این کاهش در مورد وزن خشک ساقه، بقایای طبق و عملکرد دانه معنی دار بود. قطر ساقه، وزن خشک ساقه، برگ، بقایای طبق، قطر طبق، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک تک بوته با کاهش فاصله بوته از 42 به 14 سانتی متر به طور معنی داری کاهش یافته در حالی که شاخص برداشت تغییر چندانی نکرد. با کاهش فاصله بوته از 42 به 14 سانتی متر وزن خشک ساقه، برگ، بقایای طبق، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک در واحد سطح به طور معنی داری افزایش یافت.

نویسندگان

نازنین پورسخی

کارشناسی ارشد زراعت

محمدرضا خواجه پور

دانشیاربازنشستهدانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • (1) Jannati, MI.R., 2002. Effect of plant pattern on growth, ...
  • (2) Khajehpour, M. R., 2009. Principles and fundamentl of crops ...
  • (4) Massey, J. H., 1971. Effect of nitrogen rates and ...
  • (5) Mazaheri laghb, H., Moradi, H., Sepehri, A., 2005. Evaluation ...
  • نمایش کامل مراجع