بررسی تاثیر محلول پاشی اسیدآسکوربیک و اسیدسالیسیلیک بر محتوی کلروفیل و کاروتنوئید گیاه کدو تخم کاغذی (Cucurbita pepo L) تحت شرایط تنش کم آب

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 620

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0172

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تأثیر محلول پاشی اسیدآسکوربیک و اسیدسالیسیلیک بر خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه کدوی تخم کاغذ (Cucurbita pepo L) در شرایط تنش کم آبی آزمایشی به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار، سال 1392 در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود اجرا شد. تیمارها شامل دوره آبیاری در 3 سطح (6، 9 و 12 روز یکبار) به عنوان فاکتور اصلی، ترکیب تیماری سطوح اسیدآسکوربیک و اسیدسالیسیلیک که شامل 3 سطح (0، 15 و 30 میلی مولار) و 2 سطح (0 و 0/4 میلی مولار) به عنوان فاکتور فرعی می باشد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد اثر متقابل دورآبیاری و اسیدآسکوربیک بر وزن صد دانه و اثر متقابل اسیدآسکوربیک و اسیدسالیسیلیک بر وزن کدو معنی داری بود. اثر متقابل دور آبیاری و اسیدآسکوربیک و اسیدسالیسیلیک بر روی مقدار کاروتنوئید، کلروفیل کل و تعداد دانه در میوه اثر معنی دار داشت. بیشترین میزان کاروتنوئید و کلروفیل کل در اثر محلول پاشی با غلظت 30 میلی مولار اسیدآسکوربیک و 0/4 میلی مولار اسیدسالیسیلیک در شرایط عدم تنش بدست آمده است. بیشترین دانه در کدو در صورت محلول پاشی همزمان 15 میلیمولار اسیدآسکوربیک و 0/4 میلی مولار اسیدسالیسیلیک در شرایط عدم تنش مشاهده میشود. همچنین بیشترین وزن صد دانه در صورت محلول پاشی 30 میلی مولار اسیدآسکوربیک در شرایط تنش ملایم دیده می شود.

نویسندگان

مریم سیفی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه شاهرود

احمد غلامی

اعضای هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه شاهرود

منوچهر قلی پور

اعضای هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه شاهرود

حمید عباس دخت

اعضای هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه شاهرود

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • /48* *ث2/80 0/07 0/19 0/41 0/3 4/35 ...
  • Hayat, Q., Hayat, S., Irfan, M. and Ahmad, A. 2010. ...
  • Omidbeigi, R. 2007. Production and processing of medical plants. Astane-Ghods ...
  • Safarnezhad, A. 2003. The review _ different methods of selection ...
  • Shalata, A. and Neumann, P.M. 2001. Exogenous ascorbic acid increase ...
  • نمایش کامل مراجع