معرفی و ارزیابی ژن TPS به عنوان ژن کنترل داخلی در جنس Gossypium به منظور کمیت سنجی محصول تراریخته پنبه با استفاده از تکنیک Real-Time PCR

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 687

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0206

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

امروزه 6 میلیون نفر از کشاورزان در 16 کشور مختلف جهان به کشت و کار گیاهان تراریخته 1 مشغول هستند. در حال حاضر بیش از 27 درصد از اراضی زیر کشت گیاهان تراریخته در 9 کشور در حال توسعه قرار دارد. با توجه به افزایش روز افزون تولید محصولات تراریخته در جهان ضرورت ردیابی گیاهان تراریخته در سراسر دنیا به منظور مصرف و در حوزه صادرات و واردات اهمیت زیادی دارد. در کشور ما نیز در شرایط فعلی، نیاز به طراحی و اجرای آزمایش های کیفی و کمی به منظور ردیابی گیاهان تراریخته، به دلیل تولید بعضی از این محصولات از جمله برنج و پنبه اهمیت یافته است. روش های گوناگون آزمایشی برای شناسایی، ردیابی و کمیت سنجی این محصولات وجود دارد. ولی یکی از دقیق ترین این روش ها استفاده از تکنیک Real-Time PCR می باشد. ولی به کارگیری این روش بر پایه استفاده از یک ژن کنترل داخلی است و این ژن به کار گرفته باید دارای مشخصات و خصوصیات مشخص و خاصی باشد. در این مطالعه ما موفق به معرفی ژن کنترل داخلی Trehalose 6-phosphate- synthase gene (TPS) به منظور ارزیابی گیاه تراریخته پنبه در جهان برای اولین بار شدیم.

کلیدواژه ها:

گیاهان تراریخته ، ژن کنترل داخلی ، Real-Time PCR ، ژن Trehalose 6-phosphate-synthase gene (TPS)

نویسندگان

سیده مهری جوادی

گروه بیوفناوری مواد زیستی، جهاد دانشگاهی زنجان، زنجان، ایران

مسعود توحید فر

دانشیار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (ABRII)

اعظم نگاهی

گروه بیوفناوری مواد زیستی، جهاد دانشگاهی زنجان، زنجان، ایران

زهرا نگاهی

مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهبهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :