تاثیر ذرات نانونقره بر فلور میکروبی خاک در بازه های زمانی گوناگون رشد پنبه

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 530

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0607

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

علیرغم کاربردهای گوناگون نانونقره، بررسیهای اندکی در زمینه اثرات سمی آن بر روی محیط زیست در دسترس میباشد. با توج ه به اهمیت مطالعه ایمنی زیستی و تاثیر مصرف غیر استاندارد نانو نقره بر روی فلور میکروبی خاک دو فرمولاسیون کلوئیدی نانونقره با اندازه ذرات 2 و 20 نانومتری در این مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفت. ابتدا تاثیر غلظتهای 100 تا 2000 پی پی ام نانونقره بر روی سری رقت تهیه شده از خاک مزرعه پنبه مطالعه شد. در مرحله بعد غلظتهای 0، 5، 10، 25 و 50 پی پی ام در چهار نمونه برداری با فاصله زمانی یک ماه ارزیابی شد. نتایج نشان داد که فلور میکروبی تحت تاثیر اندازه و غلظت ذرات نانوسیلور تغییر میکند. بر اساس نتایج این مطالعه با رشد گیاه فلور میکروبی در طول زمان با کاهش روبرو بود ولی مستقل از این کاهش طبیعی، اثر اندازه و غلظت ذرات نانونقره همچنان در هر چهار مرحله نمونه برداری پایدار باقی ماند. در ادامه خاصیت کشندگی و بازایستایی از رشد ذرات با دوزهای 0، 5، 10، 25 و 50 پی پی ام نانونقره مطالعه شد. نتایج نشان داد غلظتهای مختلف هر دو نوع فرمولاسیون نانونقره کشنده بوده و خاصیت بازایستایی ندارند. بطوریکه این کشندگی با افزایش غلظت بالا می رود. این مطالعه نشان داد اندازه و غلظت نانونقره در دوره های گوناگون رشد گیاه میتواند فلور میکروبی خاک را به طور پایدار تحت تاثیر قرار دهد. دقت در مصرف بهینه و همچنینمطالعات سم شناسی نانونقره میتواند از اثرات مخرب آن بر بخش مفید فلور خاک بکاهد.

نویسندگان

ابراهیم کریمی

کارشناس بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زسیتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

اکرم صادقی

عضو هیئت علمی بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زسیتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

مژگان یزدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی مولکولی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Gajbhiye, M., Kesharwani, J, Ingle, A., Gade, A. and Rai, ...
  • Yang, Y., Chen, Q., Wall, J. D. and Hu, Z. ...
  • Okkyoung, C. and Zhiqiang, H. 2008. Size Dependent and Reactive ...
  • 2x10* 1, 2x104 45x10" 45x10" 16x10" ...
  • x105 1.5x10" 2x105 1.5x10" م ...
  • نمایش کامل مراجع