اندازهگیری مقادیر پلیفنل میوه زیتون و ارزیابی قدرت آنتی اکسیدانی در چند رقم ناشناخته ایرانی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 578

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0895

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

زیتون و روغن زیتون عامل اصلی پایین بودن میزان بروز بیماریهای قلبی و انواع سرطانها در کشورهای حوزه مدیترانه می باشد . دو ترکیب اصلی موجود در روغن زیتون به جهت کمی و کیفی، اسیدهای چرب و پلی فنلهای آن میباشند. علاوه بر این، پلی فنلها به جهت دارابودن خاصیت آنتی اکسیدانی، موجب افزایش پایداری روغن و موجب جلوگیری از فساد روغن ز یتون و بالابردن زمان ماندگاری آن میگردند. بنابراین شناسایی شاخصهای ذکر شده در ارقام مطالعه نشده، هم به جهت نگهداری روغن در زمان درازمدت و هم به جهت دارابودن خواص درمانی مؤثرتر، میتواند مطلوب باشد. همچنین این ترکیبات دارای خواص اثبات شده، در جهت ممانعت و پیشگیری از انواع سرطانهای انسانی دارند که میتواند به عنوان یک غذادارو یا یک مادهی غذایی فراسودمند، مورد توجه ویژه قرار گیرد. در این مطالعه، نمونه برداری از میوه ی ارقام هدف(گروه T) و گروه کنترل، در زمانهای مختلف طی مراحل رسیدگی، صورت گرفت. نمونه ها در شرایط 20 - درجه سانتیگراد نگهداری شدند. به منظور استخراج پلی فنل های موجود در میوه، از عصاره متانولی استفاده گردید. سپس برای اندازه گیری مقدار تام پلی فنل ارقام مختلف، از روش تست فولین استفاده شد. همچنین به منظور ارزیابی قدرت آنتی اکسیدانی پلی فنلهای استخراج شده، از معرف رادیکال آزاد DPPH بهره گرفته شد. نتایج، نشان دهنده وجود برخی ارقام مطلوب به جهت دارابودن مقدار تام پلی فنل و همچنین قدرت آنتی اکسیدانی آنها میباشند که در مقایسه با ارقام شناخته شده و معروف، خصوصیت مطلوبتری دارند.

نویسندگان

علیرضا امیری نودیجه

دانشجوی دکتری ژنتیک مولکولی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری - تهران

مهدی حسینی مزینانی

عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری - تهران

کمال الدین حق بین

عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری - تهران

نازیلا امین تهرانی

دانش آموخته بیوشیمی دانشگاه پیام نور - تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Rahele G., Farooq A., Khalid M. A., Anwarul- Hassan G. ...
  • Sara C., Lisa L. and Russell K., 2010. Biological Activities ...
  • _ Eduard E., Raquel M. and Montserrat S., 2011. Olive ...
  • Paffcia G., Aranzazu M., Antonio S. and Alberto F., _ ...
  • _ Victo. P., Ronald R. W., 2010. Olives and Olive ...
  • نمایش کامل مراجع