مطالعه اثر تنش شوری بر شاخصهای جوانه زنی بذور گیاه دارویی بالنگو (Lallemantia royleana L.) برداشت شده از پایه های مادری تیمار شده با نانوکود آهن و تنش خشکی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 689

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1055

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

هدف از این آزمایش بررسی اثر تنش شوری بر شاخصهای جوانه زنی بذور بالنگو (Lallemantia royleana L.) برداشت شده از پایه های مادری تیمار شده با نانوکود آهن تحت تنش خشکی بوده است. ابتدا در سال 1391 گیاهان بالنگو در مزرعه گیاهان دارویی دانشگاه شاهد در قالب یک طرح آزمایشی کشت و تحت اثر ترکیبات تیماری تغذیه با نانوکود آهن (شاهد، محلولپاش و خاکپاش) و تنش خشکی (قطع آبیاری پس از مراحل سبز شدن، گلدهی و دانه بندی) قرار گرفتند. سپس بذور حاصل برداشت و به آزمایشگاه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه شاهد منتقل شد و شاخصهای جوانه زنی آنها، تحت اثر پنج سطح تنش شوری (0، 3، 6، 9 و 12 دسی زیمنس بر متر) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد تغیرات ناشی از ترکیبات تیماری اعمال شده بر پایه های مادری در شاخصهای جوانه زنی مورد بررسی به استثناء سرعت جوانه زنی، معنیدار بود. متوسط شاخصها همزمان با افزایش سطوح شوری کاهش معنیداری نشان داد. با این حال تنش شوری بر سرعت و ضریب جوانه زنی اثر معنیداری نشان نداد. بررسی اثر برهمکنش ترکیبات تیماری و تنش شوری بر شاخصهای جوانه زنی نشان داد که در تمامی سطوح تنش شوری، بیشترین مقدار متوسط صفات مربوط به بذور برداشت شده از پایه های مادری تغذیه شده با نانوکود آهن به صورت محلولپاش و قطع آبیاری پس از مرحله دانه بندی بود. نتایج این تحقیق نشان داد که تنش خشکی در ابتدای فصل بیشترین تأثیر را در کاهش شاخصهای جوانه زنی بذور حاصل داشت. همچنین بیشترین مقدار شاخصهای جوانه زنی در بذوری ثبت شد کهپایه های مادری آنها با نانوکود آهن به صورت محلول پاش تغذیه شده بودند.

نویسندگان

زینب کبری پیشوا

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه شاهد تهران

مجید امینی دهقی

دانشیار دانشکده علوم کشاورزی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه شاهد تهران

داریوش طالعی

استادیار مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه شاهد تهران

شکوفه غلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه شاهد تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Eslami, S. V., Gill, G., McDonald, G., Bellotti, B., 2007. ...
  • Hondelman, W., Damborth, M., 1990. Identification and evaluation of oil ...
  • Ntanose, D. A., Koutroubas, S.D., 2002. Dry matter and N ...
  • The ptpose of fis study was to investigate the effect ...
  • نمایش کامل مراجع