بررسی اثر نانوکودهای آهن و تیتانیوم بر برخی خصوصیات جوانه زنی گیاهان دارویی مختلف در شرایط تنش فلزات سنگین

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 466

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1496

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر کود نانو و فلزات سنگین بر برخی خصوصیات فیزیومورفولوژیکی گیاهچه های سه گونه دارویی، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در سال 2012 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. تیمارها شامل سه گونه دارویی (ریحان، همیشه بهار و کدو پوست کاغذی)، کود نانوی آهن و تیتانیوم هر یک در سه سطح ( 0و 2 و 4 پی پی ام) و فلزات سنگین سرب و کادمیوم در دو سطح ( 0 و 50 پی پی ام) بود. نتایج نشان داد که اثر کودنانو بر طول و وزن خشک ریشه چه و ساقه چه از نظر آماری معنی دار بود. با افزایش سطح آهن، طول ساقه چه افزایش بافت اما طول ریشه چه از این روند تبعیت نکرد. بالاترین طول ساقه چه و ریشه چه به ترتیب در سطح آهن 4 پی پی ام و 0 مشاهده شد. با افزایش سطح تیتانیوم در محیط ، طول و وزن خشک ریشه چه و ساقه چه روند افزایشی نشلن داد. اثر متقابل گونه و کودهای آهن و تیتانیوم بر خصوصیات مورد بررسی از نظر آماری معنی دار بود. بالاترین و پایین ترین مقادیر طول ریشه چه و ساقه چه به ترتیب در گونه کدو و در تیمار 4 پی پی ام تیتانیوم+ عدم کاربرد کود آهن و شاهد کدو حاصل شد. تاثیر منقابل فلزات سنگین بر کلیه پارامترهای مورد بررسی از نظر آماری معنی دار بود. بالاترین میزان طول ریشه چه و ساقه چه در تیمار 50 پی پی ام کادمیوم و 0 پی پی ام سرب مشاهده شد. به طور کلی نتابج تحقیق نشان داد که بیشترین طول ساقه چه متعلق به گونه کدو در سطوح تیماری 0 پی پی ام آهن، 4 پی پی ام تیتانیم، 0 پی پی ام سرب و کادمیوم بود. بیشترین طول ریشه چه نیز در گونه کدو و تیمارهای 0 پی پی ام آهن، 4 پی پی ام تیتانیوم، 50 پی پی ام سرب و 0 پی پی ام کادمیوم حاصل شد.

نویسندگان

الهام عزیزی

استادیار گروه زراعت دانشگاه پیام نور ، ایران

لیلا تبریزی

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Chand S., Pandy A. and Patra D D., 2012, Influence ...
  • Deliyanni E.A. , Lazaridis N.K , 0 Peleka E.N , ...
  • Holman M. 2007. Nanomaterias forecast: Volumes and applications. Presented at ...
  • Paulino AT, Santos LB, Nozaki J. Removal of Pb2+, Cu2+, ...
  • : Assistant Professor, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agricultural ...
  • نمایش کامل مراجع