ارزیابی روش های مختلف کریجینگ در تهیه نقشه بارندگی سالانه، با استفاده از تکنیک Cross-Validation (مطالعه موردی: غرب و جنوب غرب استان چهارمحال و بختیاری)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,213

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NACONF01_0061

تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393

چکیده مقاله:

آگاهی از میزان متوسط بارندگی منطقه مورد مطالعه از نیازه ای اص لی در بس یاری از مطالعات منابع طبیعی و کشاورزیبه شمار می رود. به دلیل عدم پوشش کامل ایستگاه های اندازه گیری نقطه ای باران، برآورد بارش در مناطق میان ایستگاه ها ضروری است. لذا برای تعیین میزان بارش مناطق مابین ایستگاه ها، می توان از روش های توزیع مکانی، مانند روش هایزمین آماری استفاده نمود. کریجینگ مرسوم ترین روش زمین آمار محسوب می گردد . در این مطالعه انواع روش کریجینگ جهت برآورد توزیع مکانی بارش سالانه محدوده مورد مطالعه مورد مقایسه قرار گرفتند . به این منظور داده های مجموع بارندگی سالانه 33 ایستگاه باران سنجی داخل و خارج منطقه در دوره آماری 2008-1979 با استفاده از مدل دایره ای میان یابی شدند. cross validation نشان داد که روش کریجینگ معمولی خطای کمتری در مقایسه با سایر روش ها دارد.

نویسندگان

عطاالله ابراهیمی

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد

رضوان اسماعیلی وردنجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد

علی سلطانی

استادیار گروه علوم جنگل، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد

شهربانو رحمانی

کارشناس ارشد مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :